Încă un fost lider PSD, fotografiat la sediul din Kiseleff după Gabriel Oprea

Marian Vanghelie, fost primar al sectorului 5, a fost fotografiat în sediul PSD înainte de alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie 2019. Informaţia vine în contextul scandalului iscat după apariţia lui Gabriel Oprea la sediul din Kiseleff în seara alegerilor şi anunţul lui Dăcilă, potrivit căreia fostul lider UNPR este acum vicepreședinte în Comitetul Executiv al PSD, unde are și drept de vot, funcție obținută ca lider sindical, în urma semnării unui protocol de colaborare între PSD şi Sindicatul Cadrelor Militare in Rezervă.

25 nov. 2019, 09:34

Întâlnirea dintre preşedintele PSD Viorica Dăncilă şi fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie ar fi avut loc, în urmă cu o săptămână, la sediul Kiseleff, precizează România TV. Marian Vanghelie i-ar fi promis Vioricăi Dăncilă sprijin politic și logistic la prezidenţiale. 

Dezvălzuirea vine în contextul scandalului iscat în PSD după apariţia lui Gabriel Oprea la sediul din Kiseleff, în seara de duminică. 

Viorica Dăncilă a explicat, duminică seară, că fostul ministru de interne, Gabriel Oprea, a mers duminică seara la sediul PSD din Kiseleff pentru că fostul lider UNPR este acum vicepreședinte în Comitetul Executiv al PSD, unde are și drept de vot, funcție obținută ca lider sindical, în urma semnării unui protocol de colaborare.

„Noi am făcut protocol de colaborare cu sindicatele, cu CNSLR Frăţia, cu Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor, am făcut cu mai multe sindicate, iar prin aceste protocoale pe care le-am semnat, lidierii sindicatelor respective fac parte din Comitetul Executiv Naţional. Avem cu cinci sindicate. Toţi liderii de sindicate au funcţie de vicepreşedinte la nivel de Comitet Executiv Naţional. Au şi drept de vot”, a argumentat Viorica Dăncilă prezenţa lui Oprea la PSD.

Explicaţia lui Dăncilă a adus nemulţumire în rândul liderilor PSD. Prima care a reacţionat dur a fost Gabriela Firea. 

„Pentru copiii acestei tari care merita mai mult de la politicieni, imi voi asuma toate riscurile, consecintele si nu voi accepta compromisuri. Greselile si comprimisurile i-au determinat pe romani sa aleaga intr-un numar atat de mare raul cel mai mic. Ma doare, dar ii inteleg perfect! (…) Sunt dezamagita ca incepem analiza prabusirii noastre cu un astfel de gest sfidator. Nu ne putem reforma si relua legatura cu simpatizantii nostri printr-o minciuna. Aud ca si alte persoane controversate se lipesc acum, in inghesuiala si nebagare de seama, de noi. Probabil vor sa ne ingroape definitiv! Ma delimitez categoric! Doamne, chiar vreti sa iesim pe usa din dos a istoriei?”, a spus Gabriela Firea.

Şi Mihai Fifor, secretarul general al PSD, este de părere că este momentul ca PSD să facă „o analiză profundă şi onestă”, în urma unui „dialog colegial” cu toţi social-democraţii, iar acesta să fie „motorul relansării PSD”. Fifor spune că reconstrucţia PSD nu poate începe „cu oameni care nu mai au nimic de-a face cu ceea ce ar trebui să devină acest partid”, făcând referire la prezenţa lui Gabriel Oprea în sediul PSD în seara alegerilor prezidenţiale.

Începe măcelul la PSD. Se cere decapitarea Vioricăi Dăncilă după eşecul de la prezidenţiale. Şedinţă în birou la Marcel Ciolacu