Încă un general rus care a criticat forţele armate ale lui Putin a fost găsit mort

Un fost comandant rus, generalul-locotenent Vladimir Sviridov, care l-a criticat pe Vladimir Putin pentru slaba pregătire a piloților ruși, sugerând că lucrurile erau mai bune în timpul președinților anteriori, a fost găsit mort în pat, alături de soție, în casa lor din satul Adzhievsky, în regiunea Stavropol.

16 nov. 2023, 18:18
Încă un general rus care a criticat forţele armate ale lui Putin a fost găsit mort

Potrivit rapoartelor, generalul-locotenent Vladimir Sviridov, în vârstă de 68 de ani, și soția sa Tatiana, în vârstă de 72 de ani, erau morți de aproximativ o săptămână înainte ca trupurile lor să fie găsite pe 15 noiembrie.

Canalul rusesc Telegram Baza precizează că nu au existat semne de violență și că nu au fost găsite substanțe toxice în sângele niciuneia dintre victime, conform testelor preliminare.

„Angajații serviciului de gaze au făcut deja măsurători și nu a fost detectată nicio depășire a concentrației admise de substanțe nocive”, notează Baza, citat de Digi 24.

În acest moment nu este cunoscută cauza morții generalului Vladimir Sviridov și a soției sale, Tatianei Sviridov.

Presa de stat rusă nu a relatat încă despre aceste decese.

Sviridov a fost comandantul Armatei a 6-a a Forțelor Aeriene și de Apărare Aeriană a Rusiei din 2005 până în 2009, dar și în timpul invaziei rusești din Georgia, din 2008.

Citeşte şi: Armata ucraineană din regiunea Herson a împins trupele ruseşti pe malul de est al fluviului Nipru

În perioada în care a ocupat această funcție, el s-a plâns de condițiile și de slaba pregătire a piloților ruși.

Într-un interviu, el declara: „Un pilot trebuie să aibă aproximativ 100 de ore de zbor pe an pentru a fi complet pregătit de luptă, însă acest lucru nu se întâmplă. Timpul mediu de zbor în armată este în prezent de 25-30 de ore”.

„Suntem forțați să numim ofițeri care nu sunt pe deplin pregătiți pentru că nu există alții mai buni. Trimitem la academiile militare piloți de rangul al treilea. Acest lucru nu s-a întâmplat în trecut”, mai spunea el într-un alt interviu.

În 2005, Putin i-a acordat lui Sviridov titlul de „Pilot onorat al Rusiei”.

Nu este prima moarte misterioasă de profil înalt de când Rusia a invadat Ucraina. În februarie, generalul-maior FSB Vladimir Makarov a fost găsit împușcat mortal în locuința sa de lângă Moscova, într-o aparentă sinucidere, după ce a fost demis de Putin.

Citeşte şi: Preşedintele Austriei îl contrazice, din nou, pe Nehammer cu privire la aderarea României şi Bulgariei la Schengen: „Nu sunt de acord cu decizia Guvernului meu”