Încă un medic din România a făcut semipareză după vaccinul anti-covid: „Nu am mai putut să mă mişc”

Încă un medic a făcut semipareză după rapel. Este vorba despre un rezident din Cluj. Acesta este al doilea cadru medical care a suferit reacţii adverse severe după cea de-a doua doză de vaccin.

05 feb. 2021, 09:39
Încă un medic din România a făcut semipareză după vaccinul anti-covid: „Nu am mai putut să mă mişc”

Încă un medic a făcut semipareză după vaccinul anti-covid. Un medic rezident din Cluj a suferit o semipareză după ce a făcut prima doză de vaccin anti-covid.

Încă un medic a făcut semipareză după vaccinul anti-covid

Un medic rezident din Cluj este al doilea cadru medical din România care a suferit o semipareză după cea de-a doua doză de vaccin anti-covid produs de Pfizer.

„S-a intamplat in felul urmator…În momentul in care mi-a fost administrata prima doza, in data de 7 ianuarie, dupa cele 15 minute in care am stat la triaj sub supraveghere nu am avut nicio reactie. Am fost trimis acasa, nu am avut nimic, pana in momentul in care m-am pus in pat sa dorm 2 ore. În momentul in care m-am trezit, ma simteam foarte foarte molesit, cu cefalee, dureri muculare, greata, ameteala, iar noaptea, cand m-am trezit, nu am putut să mă mişc, a fost o semipareză pe parte stângă, parte pe care mi-a fost administrat vaccinul. In momentul in care am mers inapoi la centrul de vaccinare si le-am zis reactiile, mi s-a zis ca e normal”, a spus medicul la România Tv.

Reamintim că Ministerul Sănătății a fost informat, joi, de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre o reacție adversă rară, respectiv paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty).

„În acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice”, spun reprezentanții MS.

Medicul care a suferit paralizia temporară facială are 32 de ani şi este din Vâlcea.

Citeşte şi BILANȚ VACCINARE 4 FEBRUARIE. Peste 20.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, dintre care 6.000 de persoane cu Moderna

Reacţiile adverse, mai dure după a doua doză de vaccin. Explicaţiile lui Emilian Imbri

Dr. Emilian Imbri susţine că reacțiile după a doua doză de vaccin pot fi ceva „mai zgomotoase”, semn că organismul reacționează.

„Nu s-a întâmplat numai la noi, dar au fost cazuri mai numeroase de reacții post-rapel decât reacţiile adverse după prima doză de vaccinare. La noi, din 500 de persoane câte am vaccinat pe 27-28-29-30 decembrie, au fost trei persoane care au acuzat o ușoară durere la locul respectiv sau a doua zi, brațul dureros un pic în zona deltoidului. Acum, din practic tot 500 de oameni vaccinați cu a doua doză, 14-15 oameni au avut manifestări mai serioase, depistabile și vizibile: febră, dureri musculare – dar dureri musculare, ca și cum ar zice omul „parcă eram bătut cu maiul”- , tuse, rinoree. Au fost o zi aceste manifestări, o zi a durat toată treaba asta, după care au dispărut aceste simptome. N-a fost nimic mai grav. Dar este de remarcat faptul, iar eu bănuiesc că este firesc, este reacția organismului, care de data asta reacționează, creând anticorpi”, a explicat Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș” din București.

Citeşte şi Număr ridicat de reacţii alergice la vaccinul anti-COVID Moderna, semnalat în California. Epidemiologii cer prudenţă maximă

El a spus că va face în spital și o testare de anticorpi pentru a compara rezultatele imunizării între persoanele care n-au avut reacţiile adverse și cele care au avut. „Suntem curioși și vom face o testare pe persoane care n-au avut, după a doua vaccinare, decât o ușoară astenie, să vedem care este nivelul de anticorpi după cele zece zile de la rapel, și să facem și la persoanele care au avut o formă mai zgomotoasă, să vedem dacă există și vreo diferență de nivel de anticorpi”, a spus Emilian Imbri.

Managerul de la Victor Babeş a precizat că a avut în rândul personalului său medical 7-8 persoane care erau infectate în momentul în care și-au făcut prima doză de vaccin, dar care nu știau că sunt infectate. „N-au știut și au dezvoltat boala la câteva zile, s-au pozitivat, a se vedea cazul dnei profesor Dorobăț, cel mai cunoscut în toată România, că la două zile după ce a făcut vaccinul, dumneaei s-a pozitivat și a făcut boala. În cazul lor, vaccinarea trebuie reluată, cu prima doză și rapel, cam la o lună după ce se vindecă”, a precizat Emilian Imbri.