Un miner, rănit în explozia de la Uricani, a MURIT după ce s-ar fi infectat cu BACTERII din spital. Ministerul a deschis o anchetă

Încă un miner, care a fost rănit în explozia de la mina Uricani, a murit joi la Spitalul de Arşi din Capitală, informează România TV. Bărbatul avea arsuri pe 50% din suprafaţa corpului şi la nivelul căilor respiratorii. Se pare că minerul a luat infecţii intraspitaliceşti, susţine Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor. Ministerul Sănătății a cerut un control la Spitalul de Arsuri în urma acestor acuzații. În total, doi mineri şi-au pierdut viaţa în urma exploziei din mină. 

09 nov. 2017, 07:16
Un miner, rănit în explozia de la Uricani, a MURIT după ce s-ar fi infectat cu BACTERII din spital. Ministerul a deschis o anchetă

UPDATE: Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a cerut Inspecției Sanitare de stat să facă verificări la Spitalul de Arsuri după decesul minerului. Minerul care a încetat din viaţă, joi dimineaţă, după explozia din mină din urmă cu 10 zile ar fi fost ucis de infecţiile dobândite în Spitalul de Arsuri din Capitală.

Fişa pacientului arată faptul că avea două infecţii cu Klebsiella şi Pioceanic, germeni extremi de periculoşi ce se găsesc cel mai adesea în spitale, scrie digi24.ro. Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor susţine că pioceanicul a ajuns în corpul minerului din cada în care a fost spălat.

În opinia mea, acest spital trebuie închis imediat. Deși ne-am lăudat la doi ani de la Colectiv că la acest spital s-a înființat o secție de terapie intensivă nou, modernizată, cu protecția pacientului și a personalului, această secție este colonizată cu bacterii foarte periculoase. Mai mult, procedurile de îngrijire medicală sunt de-a dreptul criminale. Pacienții sunt spălați într-o cadă, aceeași cadă veche de ani de zile care aceeași husă, care este de unică folosință. Acea husă nu poate fi desinfectată cu nicio procedură, fie ea și modernă. Iar șeful compartimentului de terapie intensivă, domnul Adrian Stănculea, acel purtător de cuvânt care ieșea după Colectiv și inducea lumea în eroare, și pe miniștri, și pe mine, că acolo se rezolvă, ca au capacitatea să rezolve cazuri complexe, grave, iată acest individ și de această dată s-a aventurat în a pune om care avea șanse la viață, arsurile lui nu erau atât de profunde, dar infectându-l cu o bacterie foarte periculoasă, a reușit, iată, să-i ia viața„, a declarat Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor.

Citeşte şi Detalii şocante din ancheta privind explozia de la mina Uricani

O explozie a avut loc la sfârşitul lunii octombrie într-o galerie din mina Uricani. Trei mineri răniţi au fost scoşi la suprafaţă cu răni, un al patrulea miner fiind găsit mort în subteran. Din păcate, însă, un miner din cei răniţi a decedat joi, 9 noiembrie.

Guvernul s-a reunit miercuri în ședință, pe ordinea de zi figurând, printre altele, și un proiect de ordonanță de urgență privind Codul fiscal. Totodată, pe agendă a figurat și măsura privind acordarea unor ajutoare pentru familiile minerilor care au avut de suferit de pe urma exploziei din mina Uricani.

În urma exploziei, mina de la Uricani a fost închisă pentru verificări. Surse din cadrul acesteia susţin că în subteran au fost găsite resturi de ţigări.

Citeşte şi Explozie la mina Uricani. Un miner a murit în subteran, trei răniţi transportaţi la Bucureşti. Salvatorii au fost intoxicaţi