Încă un oraş din România intră în carantină la miezul nopţii

Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu anunţă că joi au aprobat hotărârea privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru oraşul Cisnădie.

01 apr. 2021, 13:40
Încă un oraş din România intră în carantină la miezul nopţii

Carantină din această noapte la Cisnădie. Joi a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu. Autoritățile cer carantinarea orașului Cisnădie de joi seară.

”Ținând cont de evoluția situației epidemiologice înregistrată în orașul Cisnădie și având în vedere analiza de risc efectuată de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat Hotărârea nr. 35 privind solicitarea către Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de emitere a Ordinului Comandantului Acțiunii pentru instituirea măsurii de carantină zonală pentru orașul Cisnădie, începând cu data de 02.04.2021, ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile. Precizăm faptul că măsura se aplică doar pentru orașul Cisnădie, nu și pentru satul Cisnădioara”, se arată într-un comunicat de presă.

Klaus Iohannis: „Virusul nu dispare cu manifestări violente şi extremiste, ci prin vaccin” VIDEO

Este nevoie de declarație sau adeverință pentru deplasări în afara domiciliului. Circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi alte 6.115 cazuri de infectare cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. 136 de pacienţi au decedat, iar 1.434 sunt internaţi la ATI,numărul lor fiind în creştere.

În Bucureşti sunt 1165 de cazuri noi. Opt judeţe au peste 200 de cazuri noi Cluj – 485, Timiş – 326, Constanţa – 251,Iaşi – 232, Ilfov – 226, Braşov – 222, Prahova – 218, Bihor – 214.

Coeficientul infectărilor cumulate în ultimele 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori are cea mai mare valoare în Ilfov – 9,45, fiind în creştere, iar în Bucureşti este 7.06, faţă 7,08 cu o zi în urmă. În total, 13 judeţe au rata infectării peste 3.

Bilanţ coronavirus 1 aprilie 2021. O nouă zi cu peste 6000 de cazuri. Secţiile ATI sunt pline până la refuz

Carantină şi la Cernica de joi seară

Comuna Cernica intră în carantină, începând de joi seara, pentru o perioadă de 14 zile, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov.

Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat dr. Raed Arafat, prevede instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Cernica, cu satele aparţinătoare Cernica, Bălăceanca, Căldăraru, Poşta şi Tânganu, judeţul Ilfov, începând de joi, de la 22,00, până pe 15 aprilie la aceeaşi oră.