Încă un posibil deces din cauza rujeolei. Un băieţel de şapte luni a murit la Spitalul din Arad

Un băiat de șapte luni a murit, în Arad, fiind vorba de o suspiciune de rujeolă, copilul fiind internat din cauza unei erupții atipice. Acesta este cel de-al 31-lea posibil deces cauzat de rujeolă în România de la debutul epidemiei.

RomaniaTV.net
23 iun. 2017, 14:59
Încă un posibil deces din cauza rujeolei. Un băieţel de şapte luni a murit la Spitalul din Arad

Un băiețel în vârstă de 7 luni din orașul Pecica a murit, în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, în data de 22 iunie, a anunțat, vineri, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Arad. Copilul se afla pe lista unui medic de familie, dar nu fusese vaccinat pentru că nu împlinise încă 9 luni.

„Am înregistrat un nou deces prin suspiciune de rujeolă, încă nu e confirmat diagnosticul. Este vorba de un sugar de 7 luni care a fost internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, Secția Boli Infecțioase, în data de 17 iunie, cu diagnosticul de rujeolă în observație, cu erupția la internare, care ridica suspiciunea de rujeolă. În cursul internării s-au făcut investigații pentru elucidarea diagnosticului. S-a prelevat ser pentru punerea diagnosticului de către Institutul Cantacuzino (…), iar după înregistrarea decesului, pentru a putea pune un diagnostic etiologic, s-a prelevat și țesut pulmonar, trimis la analiză către același institut”, a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Arad, medicul Daniela Cîrnațu, potrivit Mediafax.

Băițelul mai avea doi frați cu vârste de 10 și 11 ani.

De la începutul anului 2017,în județul Arad există 510 cazuri de suspiciuni sau confirmări de rujeolă. Conform DSP Arad, în prezent, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sunt internați din cauza rujeolei cinci copii.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri este de 7.282, din care 30 de decese. Astfel, opt decese au fost înregistrate în județul Timiș, cinci în județul Arad, șase în județul Dolj, trei în județul Caraș Severin și câte unul în Bihor, Cluj, Călărași, Satu Mare,Vaslui, Galați, Mureș și București.

„În urma concluziilor investigației epidemiologice, a fost infirmat decesul datorat rujeolei din județul Caraș Severin, acesta fiind cauzat de o suprainfecție bacteriană. Decesul raportat de județul Cluj a fost confirmat cu rujeolă. Un al 31-lea deces posibil datorat rujeolei este în curs de investigare în vederea confirmării/infirmării în județul Arad”, se arată în informarea săptămânală a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Citeşte şi Epidemie de rujeolă la Braşov. 64 de copii sunt internaţi