Încă un preot infectat cu coronavirus a murit în România: „Lacrimile ne curg neîncetat, tată bun cu suflet mare!”

Încă un preot ortodox a sfârşit prin a fi răpus de coronavirus. Este vorba despre preotul Ioan Purtan, paroh în Cefa. Clericul era internat la Spitalul Municipal, la Terapie Intensivă, după ce a fost diagnosticat cu virusul Covid-19, iar starea lui s-a deteriorat, potrivit ebihoreanul.ro. În urmă cu o săptămână, familia lui a făcut un apel către bihorenii care s-au vindecat de Sars-Cov-2 să doneze plasmă, în speranţa că îl va ajuta să-şi revină.

RomaniaTV.net
10 nov. 2020, 13:04
Încă un preot infectat cu coronavirus a murit în România: „Lacrimile ne curg neîncetat, tată bun cu suflet mare!”

Preotul Ioan Purtan avea 64 de ani şi fusese confirmat cu Covid-19 pe 23 octombrie. La începutul lunii noiembrie fiica sa făcea apel la cunoscuţii care se vindecaseră de COVID-19 să doneze plasmă pentru tatăl său, în speranţa că îl va ajuta. Bărbatul era internat la Terapie Intensivă şi primea oxigen cu ajutorul unei măşti noninvazive.

Din păcate, preotul Ioan Purtan a pierdut lupta cu COVID-19. Marţi dimineaţă, familia sa a anunţat decesul.

„Cu inimile sfâşiate de durere ne despărțim de tatăl nostru bun şi drag, părintele Purtan Ioan. Lacrimile ne curg neîncetat, tată bun cu suflet mare!”, au scris membrii familiei.

„Dumnezeu să l ierte și să l odihnească în pace și liniște pe preotul Purtan Ioan care a slujit cu mare drag în comuna Cefa. Nu te vom uita niciodată pentru învățăturile care ni leai dat . Condoleanțe familiei îndurerate”, a scris o enoriaşă.