Încă un reporter bătut de jandarmi: „Mi-au dat şuturi şi bastoane pe spate” VIDEO

Câţiva jurnalişti din Capitală au fost trataţi în ultimele zile la fel ca huliganii de către jandarmii aflaţi în punctele fierbinţi ale protestelor.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 16:05
Încă un reporter bătut de jandarmi: „Mi-au dat şuturi şi bastoane pe spate” VIDEO

După ce sâmbătă seară un cameraman România TV a fost la un pas să fie băgat în dubă şi dus la secţie alături de alţi protestatari doar pentru că se afla la îndemâna jdandarmilor, duminică un report DC News a fost bătut de reprezentanţii forţelor de ordine, iar acum un al treilea jurnalist, de la agenţia de presă Mediafax, spune că a fost lovit de jandarmi.

El a povestit cum a primit „şuturi şi bastoane pe spate” în timpul violenţelor de sâmbătă seară, când jandarmii încercau să disperseze grupurile de protestanţi  pe străduţele aflate de-o parte şi de alta a Bulevardului I.C. Bratianu.

„La un moment dat, eram în zona Cocor, pe partea dreaptă cum cobori spre Unirii, şi stăteam lipit de un zid. Când jandarmii au pornit în fugă spre protestanţi eu am ridicat imediat legitimaţia şi am strigat că sunt de la presă. Primul care era în fruntea plutonului m-a ocolit, însă alţi doi, care erau mai în spate, au început să strige «ce presă, băi». Mi-au dat şuturi şi bastoane pe spate (…) Mi-am luat un şut în spate, în zona picioarelor, de la un jandarm şi celălalt coleg al lui mi-a dat cu bâta peste mână. Mi-am mai luat încă una peste picioare pentru că am strigat «Presa!»„, a povestit reporterul Mediafax, pentru Pagina de Media.

INCIDENTUL POATE FI URMARIT ÎN MATERIALUL DE  MAI JOS DE LA SECUNDA 33