Încă un român a fost depistat cu coronavirus în Grecia. Este cel de-al treilea conaţional infectat în această ţară

Încă un român a fost depistat cu coronavirus în Grecia, în ultimele 24 de ore. Este cel de-al treilea conaţional infectat în această ţară, ceilalţi doi fiind depistaţi pozitiv în Insula Thassos, respectiv în Paralia Katerini.

RomaniaTV.net
10 iul. 2020, 09:33
Încă un român a fost depistat cu coronavirus în Grecia. Este cel de-al treilea conaţional infectat în această ţară

Românul aflat în insula Thassos se află, în acest moment, în unitatea hotelieră special destinată pentru efectuarea carantinei, iar starea sa de sănătate este bună, anunță MAE. Turistul român aflat în Paralia Katerini a contactat Consulatul General al României la Salonic, pentru a anunța că a fost testat pozitiv. Și el este într-o stare de sănătate bună, potrivit aceleiaşi surse.

Turiştii români depistaţi pozitiv sunt transferați către hotelurile pregătite pentru cei infectați cu coronavirus. Vor sta în izolare 14 zile, iar cheltuielile vor fi suportate de statul grec.

Testările se fac în aleatoriu, iar rezultatele se transmit în cel mult 24 de ore. Sunt contactați de către autorități doar cei testați pozitiv.

Cetățenii români aflați în Grecia pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.