Încă un român de pe nava Diamond Princess este infectat cu CORONAVIRUS. Reacţia MAE

Încă un român aflat pe nava Diamond Princess a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Potrivit MAE, acesta a fost internat într-un spital din Tokyo.

19 feb. 2020, 07:53
Încă un român de pe nava Diamond Princess este infectat cu CORONAVIRUS. Reacţia MAE

UPDATE: Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetățean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess.

Misiunea diplomatică este în contact cu cetățeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine și nu manifestă simptome.

Primul român detectat cu coronavirus se află în spital de aproape o săptămână și starea sa de sănătate este bună.

Circa 500 de pasageri și membri ai echipajului navei Diamond Princess sunt debarcați în Japonia, după ce au stat două săptămâni în carantină pe navă. Sunt lăsați să plece cei care nu au avut simptome specifice infectării cu noul coronavirus și care nu au intrat în contact cu bolnavii, potrivit digi24.ro. 

Pasagerii care au primit permisiunea să coboare de pe navă sunt preluați de autobuze și duși la diverse gări din Yokohama. Mai multe țări au organizat deja curse charter pentru cetățenii lor. Procesul de debarcare va dura câteva zile, deoarece la bordul Diamond Princess sunt peste 3.000 de persoane, dintre care jumătate sunt japonezi.

Pe acest vapor au fost înregistrate 542 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Reamintim că la Hong Kong s-a înregistrat al doilea deces provocat de coronavirus, iar în China numărul celor decedaţi a ajuns la 2.000. 

Citeşte şi S-a înregistrat al doilea deces provocat de coronavirus în Hong Kong. Între timp, bilanţul morţilor în China a ajuns la 2000