S-a înregistrat al doilea deces provocat de coronavirus în Hong Kong. Între timp, bilanţul morţilor în China a ajuns la 2000

La Hong Kong s-a înregistrat al doilea deces provocat de coronavirus, iar în China numărul celor decedaţi a ajuns la 2.000.

RomaniaTV.net
19 feb. 2020, 06:37
S-a înregistrat al doilea deces provocat de coronavirus în Hong Kong. Între timp, bilanţul morţilor în China a ajuns la 2000

Un al doilea deces provocat de coronavirus a fost înregistrat în Hong Kong, conform autorităţilor sanitare locale, preluate de CNN.

Victime este un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost diagnosticat cu coronavirus în 14 februarie.

În prezent sunt 62 de cazuri confirmate de coronavirus şi două decese în Hong Kong.

Prima victimă a coronavirusului în Hong Kong a fost un bărbat de 39 de ani, care a murit în 4 februarie. El călătorise cu trenul de mare viteză din Hong Kong către epicentrul îmbolnăvirilor, Wuhan, în 21 ianuarie şi a revenit în 23 ianuarie.

Hong Kong-ul a închis tempporar unele puncte de frontieră cu China şi nu mai emite permise de călătorie pentru turiştii veniţi din China.

Un nou bilanţ al epidemiei cauzate de noul coronavirus indică 2.000 de morţi în China, după anunţarea miercuri de către autorităţile din provincia Hubei (centru), epicentrul epidemiei, a 132 de noi decese, conform AFP.

În buletinul său prezentat zilnic, comisia de sănătate din provincia chineză a raportat, de asemenea, 1.693 de noi cazuri de contaminare, cea mai scăzută cifră înregistrată într-o săptămână.

Cu această nouă evaluare în provincia Hubei, numărul cazurilor de contaminare în China continentală a ajuns la cel puţin 74.000.

În alte părţi ale lumii, au fost înregistrate aproximativ 900 de cazuri de contaminare şi cinci decese în aproximativ 30 de ţări.

Citeşte şi: Coronavirus: Peste 1.800 de morţi în China, potrivit unui nou bilanţ