Încă un scandal la USR. Se cere demisia primarului Lucian Viziteu: „Cel mai incompetent primar din istoria Bacăului!”

Primarul USR din Bacău este implicat într-un nou scandal. Opoziția deja-i cere demisia oficialului din Moldova. 

29 iul. 2022, 12:26
Încă un scandal la USR. Se cere demisia primarului Lucian Viziteu: „Cel mai incompetent primar din istoria Bacăului!”

Social-democrații cer demisia primarului Lucian Daniel Stanciu Viziteu (USR), după ce Primăria a pierdut finanțarea prin PNRR a lucrărilor de la Spitalului Municipal, informează presa locală.

„Din păcate, nepriceputul primar al Bacăului a crezut că-i poate amăgi la nesfârșit pe băcăuani, livrându-le postări pe Facebook în loc de spital”, a declarat eurodeputatul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău.

Șefii din PSD susțin că politicienii USR și PNL sunt de vină pentru eșecurile de care se plâng cetățenii.

„În mod cert, pentru această pasivitate, atât primarul cât și actualii aleși locali din PNL vor da socoteală cel puțin în fața electoratului”, a atras atenția Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău.

 

Eșecul lui Lucian Viziteu, anunțat de Alexandru Rafila (PSD)

 

Alexandru Rafila a avertizat din timp eșecul. Principalii vinovați, PNL și USR.

„Spitalul Municipal nu poate fi finanțat prin PNRR, deoarece:

A fost desființat, încă din iulie 2020, prin hotărâre dată de guvernul Orban (HG nr. 597/31 iulie 2020);

nitatea de „mari arși” nu are proiect, fiind doar o născocire pe hârtie. Un basm.

Asta s-a întâmplat pentru că PNRR, pe domeniul Sănătății (și nu numai), a fost o afacere în care s-au negociat pe genunchi voturi la congresul USR: în schimbul susținerii echipei Barna, primarul Viziteu a fost păcălit de Ghinea cu plasarea spitalului desființat pe ultimul loc, al 49-lea, în lista de investiții din PNRR.

Viziteu a rămas cu postarea pe Facebook, iar Bacăul fără finanțare prin PNRR pentru fantoma fostului Spital Municipal!

Am anunțat că Primăria va ajunge în această fundătură, pentru că nimeni nicăieri – cu atât mai puțin în Uniunea Europeană – nu finanțează spitale desființate sau secții fără proiect. Dacă ar fi avut o minimă pregătire sau decență în a-i asculta pe alții, ar fi știut și Viziteu asta. Din păcate, nepriceputul primar al Bacăului a crezut că-i poate amăgi la nesfârșit pe băcăuani, livrându-le postări pe Facebook în loc de spital. Iată că realitatea contrazice această presupunere.

Alături de colegii din echipa social-democrată am venit și cu soluția la problemă, în baza „foii de parcurs” gândită și comunicată de Ministerul Sănătății: trecerea clădirii fostului spital din domeniul public al municipiului, în cel al județului și transformarea sa în pavilion municipal al Spitalului Județean de Urgență, în curtea căruia a și fost ridicată această clădire.

Inițiativa a primit, deja, girul Consiliului Județean care – la mijlocul lunii mai – a aprobat cu unanimitate un proiect de hotărâre în acest sens. În oglindă, o hotărâre similară trebuie aprobată și de Consiliul Local, însă de luni bune se refuză inițierea unui astfel de proiect.

Încă din aprilie, le-am comunicat colegilor de coaliție de la PNL că pentru noi subiectul fostului spital este o „linie roșie” pentru care suntem dispuși să mergem până în pânzele albe. Liberalii ar trebui să renunțe să se prefacă că nu văd elefantul din sufragerie și să se ralieze la soluția propusă de Ministerul Sănătății, singura prin care se poate da utilitate medicală unei clădiri rămasă de 15 ani la stadiul de șantier.

Între a termina fostul Spital Municipal și a rămâne agățați în alianța cu Viziteu, nășită de perdanții alegerilor locale din 2020, eu cred că alegerea trebuie să fie facilă pentru cei de la PNL. Dacă mai pun vreun preț pe sănătatea băcăuanilor, de grija căreia mureau în campania electorală din urmă cu vreo 10 ani.

P.S. – Domnule Viziteu, a umple Primăria cu lipitori de afișe de la USR nu este o soluție pentru a dezvolta municipiul Bacău. „Curtenii” dumneavoastră poate că vă asigură un oarecare confort psihic, mai ales după oboseala acumulată în nenumăratele excursii pe bani publici făcute în ultimele luni. Dar, pentru oraș, administrația dvs echivalează cu un mare și rotund… ZERO: și la realizări, și la perspective”, a transmis eurodeputatul Dragoș Benea.

 

Bacăul, condus de un primar #Rezist de la USR, Lucian Viziteu

 

Cândva, Bacăul se lua la întrecere cu Iași, ca forță economică în regiune. În ultimii ani, Bacăul s-a transformat în „noul Vaslui”, din cauza problemelor ridicole și dese cu care se confruntă, respectiv a regresului economic și demografic. O dată la câteva luni, orașul din Moldova rămâne fără apă. Edilii locali dau vina pe țevile care se sparg des.

În prezent, primar în Bacău este Lucian Daniel Stanciu Viziteu (n.r. – Lucian Viziteu), de la Uniunea Salvați România (USR). Acesta reprezintă o figură controversată la nivel local, implicată în numeroase scandaluri.

Lucian Viziteu s-a remarcat prin mai multe promisiuni de campanie încălcate și inițiative retrase, după ce băcăuanii și consilierii locali s-au poziționat ferm, împotrivă. De asemenea, primarul USR a propus suprataxarea pentru locurile de parcare de reședință, creșterea taxei pentru salubrizare cu 140%, majorarea prețului apei cu 50%. De fiecare dată, primarul #Rezist a fost blocat.

În plus, Viziteu s-a aflat în atenția presei locale pentru angajările dubioase la Primărie, a pierdut un proces de transparență inițiat de un fost membru USR, iar apoi s-a certat cu viceprimarul de la PLUS, un tânăr care i-a fost aghiotant în campania electorală.