Încă un social-democrat va lucra la BNR, pe lângă Viorica Dăncilă. Se va ocupa de probleme de strategie politică

Deputatul PSD Marius Budăi a precizat, întrebat despre numirea Vioricăi Dăncilă în funcţia de consultant de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, că nu comentează deciziile guvernatorului. El i-a urat succes în activitate fostului premier. Şi tot el a confirmat că, pe lângă Viorica Dăncilă, încă un alt fostul europarlamentar PSD a fost angajat la BNR.

18 mai 2021, 15:34
Încă un social-democrat va lucra la BNR, pe lângă Viorica Dăncilă. Se va ocupa de probleme de strategie politică

Încă un social-democrat va lucra la BNR, pe lângă Viorica Dăncilă. Este vorba despre fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Paşcu.

„Eu nu comentez deciziile guvernatorului, dumnealui a hotărât aşa. Doamnei Dăncilă îi doresc multă sănătate şi succes în activitate”, a declarat Marius Budăi.

De asemenea, fostul ministru al Muncii în Guvernul PSD i-a urat succes şi lui Ioan Mircea Paşcu, şi el angajat la BNR.

„Eu ştiu că Ioan Mircea Paşcu este membru PSD. La fel, nu comentez deciziile guvernatorului BNR, are dreptul să-şi aleagă consilierii pe care îi consideră dumnealui. Îi doresc domnului Paşcu mult succes in activitate”, a mai spus Marius Budăi.

Angajarea lui fostului europarlamentar PSD Ioan Mircea Paşcu la BNR a fost confirmată şi de Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR. Ioan Mircea Pașcu se va ocupa de probleme de strategie politică.

„BNR face eforturi de 12 ani, cand am infintat Comitetul de trecere la Euro. Acum am intrat intr-o faza noua. Va fi nevoie de contacte directe si permanente cu Parlamentul European, cu Comisia Europeana si cu cabinete din zona euro. Pentru aceste intalniri BNR a organizat 5 departamente care se vor ocupa pregatirea pentru intrarea in zona Euro. Aceste departamente vor fi Departamentul Euro (coordonator), Departamentul Economiei Reale, Departamentul Banci Centrale, Departamentul Monede Digitale si Departamentul Economie Verde. Pentru toate aceste departamente se fac angajari. (…) Va fi angajat si Ioan Mircea Pascu, fostul vicepresedinte al Parlamentului European, consultant pentru viitorul Departament de Geopolitica”, a declarat Adrian Vasilescu, pentru Agerpres.

Ioan Mircea Pascu a fost europarlamentar si parlamentar PSD, fiind in anii 90 unul dintre liderii partidului fondat de Ion Iliescu. A fost consilier prezidential cand presedintele Romaniei era Ion Iliescu, apoi secretar de stat si ministru al Apararii.

Ioan Mircea Pascu este licentiat in stiinte economice, specialitatea economia comertului exterior si are un doctorat in stiinte politice.

 

Viorica Dăncilă, consilier în cadrul BNR de la 1 iunie

Fostul premier Viorica Dăncilă, fost candidat al PSD la prezidenţiale în 2019, a fost numită consultant de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, conform Biroului de presă al BNR. Viorica Dăncilă a fost angajată din 15 mai, dar urmează să înceapă treaba de la 1 iunie.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă, despre înfiinţarea unui nou partid: „Sunt mulţi social-democraţi în afara PSD”

Viorica Dăncilă va lucra în cadrul Biroului Economie Verde la Banca Națională a României, birou în cadrul unui departament care se va ocupa de trecerea la moneda euro, a anunțat marți Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu, la Digi 24. Postul pe care îl va ocupa fostul premier Viorica Dăncilă este remunerat, însă nu intră în categoria celor pentru care veniturile sunt publice.

 

 


loading...
Partenerii noștri