Viorica Dăncilă, despre înfiinţarea unui nou partid: „Sunt mulţi social-democraţi în afara PSD”

În presă a apărut informația că fostul premier, Viorica Dăncilă, ar construi un nou partid, alături de fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici.

01 apr. 2021, 10:37
Viorica Dăncilă, despre înfiinţarea unui nou partid: „Sunt mulţi social-democraţi în afara PSD”

Viorica Dăncilă a comentat zvonurile apărute, fără să nege sau să confirme faptul că ar plănui să înfiinţeze un nou partid social-democrat, dar a afirmat că sunt mulţi membri PSD care nu se mai regăsesc în actuala viziune politică a formaţiunii.

”Cred că poate să apară o nouă formațiune de centru stânga care să unească mulți social democrați. Cred că mulți social democrați sunt acum în afara partidului, dar eu sunt acum membru PSD , nu fac parte din altă formațiune politică”, a spus Dăncilă, pentru Stiripesurse.ro.

Reamintim că la sfârșitul anului 2019, asaltată de noua conducere reprezentată și de actualul președinte PSD Marcel Ciolacu, Viorica Dăncilă a renunțat la șefia PSD, ca și Orlando Teodorovici, care era atunci președinte executiv.

Viorica Dăncilă ar putea înfiinţa un nou partid

Viorica Dăncilă a fost nevoită să renunțe la conducerea PSD după ce a pierdut alegerile prezidențiale când a candidat din partea social-democraților la funcția supremă în stat. Ea a condus Guvernul României timp de doi ani, între ianuarie 2018 și noiembrie 2019, fiind al treilea premier propus de fostul președinte Liviu Dragnea în decursul celor trei ani de guvernare PSD.

Viorica Dăncilă a fost învestită la conducerea Guvernului pe 29 ianuarie 2018 și a demisionat după o noapte a „cuțitelor lungi” a Comitetului Executiv Național PSD, pe 26 noiembrie 2019, la presiunea grupării Ciolacu.

Citeşte şi: Preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu participă la ceremonia „Anul Centenarului Institutului Cantacuzino”