Încă un stat le dă bani oamenilor ca să-şi petreacă vacanţa în ţară. Sumele ajung la 180 de euro

Guvernul rus a anunțat condițiile oferirii subvențiilor pentru petrecerea vacanțelor în interiorul Rusiei, care vor stimula turismul local.

23 iul. 2020, 15:38
Încă un stat le dă bani oamenilor ca să-şi petreacă vacanţa în ţară. Sumele ajung la 180 de euro

Potrivit dispoziției semnate de prim-ministrul rus, Mihail Mișustin, cashback pentru achiziționarea tururile turistice interne va fi acumulat în cazul efectuării plăților prin sistemul rusesc „Mir”. De o valoare maximă a subvenției – 15.000 de ruble (aproximativ 180 euro), vor putea beneficia turiștii care au cheltuit pentru voucher mai mult de 75.000 de ruble (aproxamiativ 900 euro).

Cashbackul va reveni pe cardul clientului doar în cazul achiziționării unui voucher pentru cel puțin cinci nopți.

La prețul unui tur de 25 de mii de ruble (300 euro), cashback-ul va constitui cinci mii de ruble (60 euro). Turiștii care au cheltuit pentru voucher mai mult de 50 mii de ruble vor primi înapoi 10 mii de ruble„, explică guvernul.

Citeşte şi Ambasada Greciei anunţă „fake news” după ce Meleşcanu a spus că premierul elen a acuzat România că umflă numărul cazurilor de COVID

În cadrul prezentării raportului de activitate a executivului în Duma de Stat, Mișustin a anunțat măsuri suplimentare de susținere din partea statului a sferei turismului, în valoare de peste 15 miliarde de ruble.

Banii vor ajunge la Agenția Federală pentru Turism, care va oferi subvenții operatorului de plăți electronice „Mir”.

Potrivit Asociației Operatorilor de Turism, programul va începe să funcționeze în august. De compensații vor beneficia până la trei milioane de persoane.

Cashback urmează să oferit pentru tururile turistice din perioada 15 august – 20 decembrie 2020, în 44 de regiuni ale Rusiei, iar în afara sezonului – de pe 1 octombrie până pe 20 decembrie, în 11 regiuni, inclusiv în Crimeea și Kuban.