Ambasada Greciei anunţă „fake news” după ce Meleşcanu a spus că premierul elen a acuzat România că umflă numărul cazurilor de COVID

Ambasada Greciei la București a precizat miercuri pentru G4Media.ro că premierul elen nu a spus că România umflă numărul cazurilor de coronavirus, subliniind că astfel de afirmații sunt "fake news". Precizările vin după ce senatorul Teodor Meleșcanu a afirmat în cadrul unor audieri la Parlament că premierul Greciei ar fi spus că România raportează un număr mai mare decât în realitate al cazurilor de coronavirus pentru a primi bani mai mulți de la Uniunea Europeană. 

RomaniaTV.net
23 iul. 2020, 12:59
Ambasada Greciei anunţă „fake news” după ce Meleşcanu a spus că premierul elen a acuzat România că umflă numărul cazurilor de COVID

„Premierul Greciei nu a făcut niciodată astfel de afirmații despre țări membre ale Uniunii Europene. Acest fake news nu a mai apărut nicăieri, nici în Grecia, nici în altă țară europeană, doar în România. Este în mod clar un fake news”, a declarat pentru G4Media.ro ofițerul de presă al Ambasadei Greciei la București.

Precizările Ambasadei Greciei vin după ce marți, în cadrul unei audieri a ministrului de interne Marcel Vela și a secretarului de stat Raed Arafat în cadrul Comisiei de Apărare, fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu a invocat o știre potrivit căreia premierul grec ar fi declarat că România umflă intenționat numărul de bolnavi de Covid-19 ca să ia mai mulți bani europeni.

„Azi, prim-ministrul Greciei, la televiziunea națională de la Atena, a făcut o declarație potrivit căreia România și Bulgaria umflă cifrele celor infectați cu Covid-19 pentru a obține din bugetul UE o parte mai importantă. E o lovitură extrem de gravă la adresa credibilității și a imaginii României. Vreau să întreb dacă într-adevăr aceste cifre pot să ne aducă prejudicii extrem de grave, fără să ne legănăm cu ideea că dacă avem mai mulți morți sau în spitale vom primi și mai mulți bani de la UE”, a declarat Meleșcanu în comisie, citat de Digi24.ro.

Prezent în comisie, secretarul de stat, Raed Arafat, a explicat însă că știrea nu se confirmă.

„De când a apărut știrea ne-am interesat. Azi ne-a confirmat MAE că nu se confirmă această declarație a premierului grec. Faptul că se insinuează că cifrele nu sunt corecte e greșit pentru că cifrele sunt în baza testelor care se dau și e foarte greu ca cineva să falsifice testele. Știrea că am fost acuzați de ministrul grec nu se confirmă”, a precizat Arafat.