Încăierare la meci. Fanii dinamoviştii s-au luat la bătaie PRIMELE IMAGINI

Suporterii echipei Dinamo Bucureşti de la Peluza Cătălin Hâldan s-au luat la bătaie între ei, miercuri seară, înaintea meciului cu Universitatea Cluj, din etapa a XXIX-a a Ligii I. 70 de persoane au fost reţinute pentru a fi legitimate, iar zece s-au ales cu dosare penale. Printre acestea şi un suporter care nu avea voie să fie pe stadion, el având deja interdicţie la evenimentele sportive, tot din cauza unor acte similare.

RomaniaTV.net
02 mai 2012, 19:38
Încăierare la meci. Fanii dinamoviştii s-au luat la bătaie PRIMELE IMAGINI

Câteva zeci suporteri de la PCH s-au luat la bătaie între ei, au rupt scaune şi au aruncat cu ele. Jandarmeria a intervenit şi a evacuat grupurile care au produs scandalul.

După separarea celor două grupuri, aproximativ 70 suporteri au fost evacuaţi din stadion aceştia fiind verificaţi şi legitimaţi în spatele peluzei în vederea luării măsurilor legale.

„Au fost reţinuţi aproximativ 70 de suporteri. Ei au fost duşi pe terenul sintetic din spatele peluzei. Vor fi identificaţi după probele video din timpul incidentului şi vor fi duşi la secţia de poliţie”, a declarat miercuri seara Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti.

Unul dintre suporterii reţinuţi a scos o legitimaţie şi spunea că este jandarm.

Scandalul a început din cauza unor probleme mai vechi existente în sânul galeriei dinamoviste. Fanii şi-au împărţit cu generozitate pumni şi picioare, dar s-au bătut şi cu scaunele rupte din peluză.

Patru persoane din rândul suporterilor s-au prezentat la ambulanţa din zona peluzei cu multiple leziuni, fiind ulterior transportaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru investigaţii medicale de urgenţă.

Jandarmeria a întocmit dosare penale unui număr de zece suporteri dinamovişti: unui număr de nouă persoane le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru participarea la încăierare în incinta arenei sportive, iar unei persoane i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru nerespectarea interdicţiei accesului la competiţiile sau jocurile sportive.

De asemenea, Jandarmeria a aplicat 6 sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 2.580 de lei.

În continuare se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea şi a celorlalţi suporteri care au participat la încăierare.

Formaţia Dinamo a terminat la egalitate, scor 2-2 (1-0), partida disputată miercuri seară, pe teren propriu, cu echipa Universitatea Cluj, în etapa a XXIX-a a Ligii I.