Încălzirea globală, confirmată de sceptici, în cel mai complex studiu de până acum

Publicat: Vineri, 21 Octombrie 2011 14:11 // Actualizat: Vineri, 21 Octombrie 2011 14:13 // Sursa: RTV.net

Clima Pământului se încălzeşte din ce în ce mai mult, potrivit unui studiu finanţat, parţial, de scepticii schimbărilor climatice.

Cercetarea grupului Berkeley Earth Surface Temperature, alcătuit în principal din cercetători noi în ştiinţa climatului, inclusiv dr. Saul Perlmutter, care a câştigat recent premiul Nobel pentru fizică pentru munca sa asupra energiei întunecate, a analizat toate înregistrările disponibile ale temperaturilor.

Deşi au ajuns la concluzia că temperatura planetei noastre este în creştere, o parte din ei au rămas sceptici cu privire la teoria că încălzirea globală este provocată de om.  Ei spun că ultimele rezultate sunt o dovadă a faptului că Pământul trece prin mai multe cicluri, în care temperatura medie fluctuează.

Însă, analiza grupului Berkeley asupra 1.6 miliarde de raporturi despre temperaturi au confirmat că în ultimii 50 de ani suprafaţa uscată a Pământului s-a încălzit cu 0.911 grade Celsius, exact cum a estimat şi NASA şi Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică din SUA.

Concluzia grupului nu se referă la cauzele schimbărilor climatce - dacă este vina oamenilor sau a ciclului natural. Este o analiză statistică, mult mai complexă şi mai riguroasă decât studiile anterioare. Studiul este încă revizuit de cercetători.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 ian 18:43
Răspunde | Votează email 0 email
sf.pr.Ilie
Da, e foarte bine spus ca e provocata din vina oamenilor. Vremea pe Pamant sta in MAINILE LUI DUMNEZEU si devine extrema din cauza pacatelor fffffffffffffffffffff multe ale oamenilor deci nu mai insistati in prostie ca la baza ei sint emisiile de CO2.
1
EUR
4.8738
RON
30 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H