Încasările din primele 8 luni ale acestui an sunt cu peste 20 de miliarde mai mari decât în perioada similară a anului precedent

Președintele ANAF, Mirela Călugăreanu, a vorbit despre nivelul de colectare al instituției pe care o conduce și ce impact bugetar a avut acesta.

14 sept. 2019, 07:12
Încasările din primele 8 luni ale acestui an sunt cu peste 20 de miliarde mai mari decât în perioada similară a anului precedent

Mirela Călugăreanu a afirmat și că se insistă pentru modernizarea și reformarea instituției pe care o conduce, scrie antena3.ro.

Citeşte şi TAXA AUTO 2019: Veşti bune de la ANAF pentru toţi şoferii

„Suntem pe un trend pozitiv. Încasările din primele opt luni ale acestui an sunt cu peste 20 de miliarde mai mari decât în perioada similară a anului precedent. Rambursările de TVA au crescut cu peste 1 miliard. Am adoptat un plan de acțiuni specifice, pentru ca lucrurile să meargă bine în continuare. Ponderea veniturilor colectate în PIB a crescut cu jumătate de punct procentual. Sigur, este nevoie de informatizarea ANAF, de modernizare, dar pe termen scurt și mediu am inițiat o serie de măsuri care să susțină conformarea voluntară a contribuabililor. Avem și acțiuni specifice pentru descurajarea evaziunii fiscale” a spus Mirela Călugăreanu, președintele ANAF.