Incendiatorul de la casa de schimb valutar a fost prins. Primele imagini cu bărbatul

Incendiatorul de la casa de schimb valutar din Ploieşti a fost prins după aproape trei săptămâni. Acesta este cetăţean străin, iar înainte de atac a fost surprins într-o benzinărie în timp ce își umplea o sticlă cu benzină.

05 ian. 2021, 12:44
Incendiatorul de la casa de schimb valutar a fost prins. Primele imagini cu bărbatul

Incendiatorul de la casa de schimb valutar a fost prins după aproape trei săptămâni de la atac. Acesta a fost arestat preventiv.

Incendiatorul de la casa de schimb valutar a fost prins. Este cetăţean egiptean

Potrivit informațiilor oferite de autorități, bărbatul în vârstă de 42 de ani este cetățean egiptean şi  este angajat al unei societăți comerciale, iar ”motive pecuniare” l-ar fi determinat să recurgă la acest gest extrem.

Potrivit anchetatorilor, atacatorul s-a prelevat de dreptul la tăcere și a refuzat să dea declarații. Acesta a fost prezentat instanței penale a Judecătoriei Ploiești cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți a admis solicitarea procurorilor, astfel că egipteanul a fost arestat pentru 30 de zile și se află deja în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Prahova, potrivit ziarulincomod.ro. 

Bărbatul se află în România de aproximativ un an și avea permis de ședere în vigoare.

Reamintim că individul s-a prezentat, în data de 22 decembrie, la casa de schimb valutar cu o plasă de rafie în mână, le-a înmânat celor două angajate un bilet de amenințare pe care scria (incorect gramatical) ”Dămi bani sau greșești la birou”.

„În fapt, s-a reţinut că, la data de 22 decembrie 2020, în jurul orei 11,40, în timpul programului de lucru, inculpatul a pătruns în interiorul unei case de schimb valutar din zona centrală a municipiului Ploieştiului, şi, prin exercitarea unor acte de ameninţare, respectiv stropirea cu o substanţă inflamabilă a uşii şi a geamurilor încăperii în care se aflau două angajate ale societăţii, urmată de aprinderea repetată a unei brichete şi solicitarea în mai multe rânduri a sumelor de bani, inculpatul a încercat să le determine pe cele două femei să îi remită banii din incinta punctului de lucru.

Ulterior, întrucât infracţiunea de tâlhărie nu s-a consumat din motive independente de voinţa autorului, acesta a aprins cu bricheta substanţa inflamabilă pe care anterior o răspândise în încăpere, aproximativ 2 litri de produs petrolier, provocând cu intenţie un incendiu care a distrus bunurile din interiorul spaţiului şi a pus în pericol cele două angajate care au fost nevoite să treacă prin flăcări pentru a se salva” a declarat prim-procurorul adjunct din cadrul Parchetului de le lângă Judecătoria Ploieşti, Iuliana Mihoc

Una dintre angajate a fost rănită în timpul atacului și a avut nevoie de 14 zile de îngrijiri medicale.

Omul purta mască medicinală și avea căciulă și glugă în cap. Era bine îmbrăcat, curat și nu părea un om al străzii.