INCENDII de vegetaţie în mai multe judeţe. Zeci de hectare, mistuite de flăcări

Pompierii au intervenit vineri pentru stingerea mai multor incendii de vegetaţie, din Iaşi, Dej şi Lugoj.

02 apr. 2016, 07:11
INCENDII de vegetaţie în mai multe judeţe. Zeci de hectare, mistuite de flăcări

Pompierii ieseni au fost solicitati sa intervina in zona Breazu, acolo unde a izbucnit un incendiu de vegetatie. La fata locului s-au deplasat doua autospeciale cu apa de la Detasamentul 1 de Pompieri Iasi.

Un incendiu violent de vegetație a fost semnalat şi în apropiere de stația de epurare din localitatea Urișor.

Potrivit primelor informații, aproximativ 500 de metri patrați de stufăriș au fost cuprinși de flăcări, existând pericolul ca focul să se extindă la câteva hale aflate în zonă.

În urma apelului la 112, la fața locului, pe câmpul de la marginea localității Urișor, a intervenit o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej. Vântul a făcut ca flăcările să se extindă cu rapiditate pe o suprafață destul destul de mare de teren, misiunea pompierilor devenind astfel una dificilă.

Şi pompierii lugojeni au intervenit, vineri după-amiază, cu trei autospeciale la stingerea unui incendiu de vegetație uscată, la ieșirea din Lugoj spre localitatea Victor Vlad Delamarina. Focul s-a întins cu repeziciune pe o suprafață de câteva hectare și s-a apropiat amenințător de câteva clădiri din cartierul Mondial-Bocșei, dar a fost ținut sub control de echipele de pompieri.