Incendii devastatoare în mai multe zone din ţară

Incendii devastatoare în mai multe zone din ţară. În Gorj, flăcările s-au întins pe un versant din Defileul Jiului. Şi de parcă nu era de ajuns lupta cu flăcările, copacii arşi şi pietrele au luat-o la vale şi s-au prăvălit în şosea, blocând defileul.

RomaniaTV.net
19 mart. 2012, 06:40
Incendii devastatoare în mai multe zone din ţară

În Argeş, oamenii au dat foc vegetaţiei uscate. Flăcările s-au extins cu repeziciune şi au mistuit şi cinci case. În total, pompierii militari din Argeş au stins 50 de incendii, în ultimele 48 de ore.

În Mehedinţi au avut loc 40 de incendii în două zile. Un bărbat a murit pe câmp după ce a căzut în focul pornit chiar de el.

Pe Defileul Jiului, focul s-a extins cu repezicune pe munte, copacii arşi şi pietrele s-au răsturnat pe şosea. Zeci de şoferi au oprit de teamă ca nu cumva pietrele sau copacii să le distrugă maşinile. Unul dintre ei nu a avut noroc.

Cel puţin cinci hectare de pădure sunt mistuite. Pompierii intervin de fiecare dată când un copac ars de flăcări este doborât de pământ pe DN 67. În acest moment, peste 20 de pompieri şi angajaţi de la direcţia silvică încearcă să creeze un şanţ pe versant pentru a întrerupe extinderea flăcărilor.

Flăcările au cuprins cinci case, 10 anexe, şi vegetatia uscată de pe mai bine de cinci hectare din comuna Tigveni.

Lângă Oradea, casa unui profesor universitar a fost făcută scrum de focul pus la vegetaţia uscată. Şi o dată cu ea şi mai multe tablouri şi sculpturi. În total, o pagubă de 60.000 de euro.

Şi în Mehedinţi, pompierii au stins 40 de incendii în ultimele două zile. Într-unul dintre acestea, un bărbat şi-a găsit sfârşitul după ce a pus foc pe un câmp şi a căzut în flăcări.