Incendii puternice în Turcia, în două dintre staţiunile preferate de români. Focul ar fi fost pus de o mână criminală VIDEO

Un incendiu violent a avut loc în staţiunea Bodrum, una dintre destinaţiile preferate de români pe litoralul din Turcia. Flăcările au ajuns şi în zona hotelurilor, iar 3.000 de turişti au fost evacuaţi de urgenţă.

30 iul. 2021, 10:16
Incendii puternice în Turcia, în două dintre staţiunile preferate de români. Focul ar fi fost pus de o mână criminală VIDEO

Incendii puternice în Turcia. Din primele informaţii, vâlvătaia a izbucnit, după ce doi oameni ar fi dat foc vegetaţiei şi apoi au fugit cu o motocicletă, aşa cum a anunţat o persoană care a sunat la linia de urgenţă. În tot acest timp, incendiile forestiere s-au extins şi în staţiunea Marmaris, unde mii de turişti au fost evacuaţi din hoteluri.

Turcia se confruntă de mai multe zile cu incendii devastatoare. Flăcările s-au extins şi în zona hotelurilor de pe coastă. Autorităţile turce iau în calcul şi ipoteza potrivit căreia focul ar fi fost pus de o mână criminală. Motivul: o persoană a sunat la linia de urgenţă, spunând că doi oameni ar fi dat foc vegetației și au fugit apoi în trombă cu o motocicletă.

Incendii puternice în Turcia, în două dintre staţiunile preferate de români. Zeci de localităţi, evacuate

Din cauza incendiilor, au fost evacuate zeci de localităţi şi mai multe hoteluri. 3.000 de turişti veniţi în vacanţă în districtul Bodrum au fost nevoiţi să-şi facă bagajele de urgenţă. Zeci de echipaje de pompieri au fost mobilizate şi au reuşit să controleze flăcările abia după patru ore. Și câțiva fermieri au rămas blocați pe drum, după ce au încercat să elibereze animalele din calea flăcărilor, conform Realitatea.net.

Citeşte şi: Mister în cazul morții unei tinere dansatoare profesioniste. A fost găsit încătuşată şi cu o pungă de plastic pe cap, uşile şi ferestrele erau închise pe interior

Trei oameni au murit în Turcia din cauza incendiilor devastatoare. Autorităţile turce se pregătesc de ce e mai rău şi iau în calcul posibilitatea ca numărul victimelor să crească. Mai multe persoane sunt date dispărute, iar peste 140 de oameni au fost răniți. Au fost înregistrate și pagube uriașe, mai ales din cauza vântului puternic care a extins flăcările.

Temperaturile extreme sunt frecvente pe coasta mediteraneană a Turciei. Aproape în fiecare vară se depășesc 45 de grade.

Citeşte şi: Temperaturi record în Turcia. S-au înregistrat peste 49 de grade