Incendiu ATI Constanţa! Rudele pacienţilor decedaţi în spitalul morţii, sfâşiate de durere: „Doar două săptămâni au trebuit ca să nu mai recunosc un om lângă care am trăit o viaţă”

Rudele pacienţilor decedaţi în spitalul de la Constanţa au mers să ridice de la morga spitalului trupurile neînsufleţite ale celor dragi. Durere fără margini, neputinţă şi furie - asta se citea pe feţele oamenilor care şi-au pierdut părinţii sau fraţii în incendiul din spitalul morţii.

02 oct. 2021, 22:40
Incendiu ATI Constanţa! Rudele pacienţilor decedaţi în spitalul morţii, sfâşiate de durere: „Doar două săptămâni au trebuit ca să nu mai recunosc un om lângă care am trăit o viaţă”

Incendiu ATI Constanţa. Cei şapte bolnavi internaţi pe secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa au murit intoxicaţi cu fum. Iar drama este cu atât mai mare cu cât unul dintre pacienţii decedaţi se vindecase de COVID, dar se afla încă în ATI pentru că în saloane nu era niciun loc liber. Nu a mai apucat să fie transferat pe salon! A scăpat de COVID, dar nu şi de incendiu.

Rudele victimelor trec printr-un adevărat iad. Durerea le copleşeşte atunci când trebuie să recunoască victimele. Unele sunt uşor de recunoscut, cele care nu au avut arsuri la nivelul feţei. Altele sunt imposibil de recunoscut, cele pe care focul le-a desfigurat.

Citeste si Mărturiile femeii care a anunţat la 112 incendiul de la ATI Constanţa: A ieşit o asistentă cu o targă cu un pacient şi ţipa „Opriţi oxigenul că arde!”

Cătălin şi Sânziana şi-au pierdut mama. Avea 65 de ani şi era singurul dintre pacienţii de la ATI care scăpase de COVID. Şi singura care a avut cele mai grave arsuri dintre cei şapte oameni ucişi de foc. Iată, în cele ce urmează, reacţiile câtorva dintre rudele îndurerate, potrivit observatornews.ro

Cătălin Satcău: Oamenii pe jos, în saci. Ca pe nişte animale, arşi, carbonizaţi! Mi-au omorât-o! Ca pe un câine!

Sânziana Satcău: Mi-am pierdut mama, ce poate fi mai rău de atât? Te duci la spital ca să te vindeci, să te faci bine. Nu ca să mori ars. ‘Deşi nu mai avea Covid-19, era intr-un ATI care era suport Covid. Nu fusese transferată din lipsă de spaţiu. Aşa i s-a spus familiei. Pe acest certificat se arată că întreruperea ventilaţiei mecanice practic a dus la decesul pacientului’

”Este foarte dureros, e un coşmar. Din care nu o să mă mai pot trezi niciodată. E o pierde imensă, era mama mea”, spune o femeie cu glasul gâtuit de lacrimi.

E strigător la cer. În numai 2 săptămâni şi nu mai recunoşti un om lângă care ai trăit o viaţă, de când te-ai născut”, spune un bărbat cu glasul înecat de lacrimi.

Este arsă, pe picioare. Am recunoscut-o, s-o luăm acasă, s-o înmormântăm, îi omoară ca pe nişte câini”, spune o femeie.

Între timp, procurorii au stabilit cauza incendiului.

Principala cauză este intoxicaţie cu fum. Aveau funingine în căile respiratorii şi două aveau arsuri mai mari faţă de celelalte„, spune Zafer Sadac, procuror de caz, potrivit sursei citate.

Citeste si Disperare la morgă, în Constanța! Rudele merg să își ia morții acasă, după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase