Disperare la morgă, în Constanța! Rudele merg să își ia morții acasă, după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase

Şapte pacienţi internaţi în secţia ATI COVID de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanţa. Unii au ars, iar pentru alţii fum gros degajat de incendiu a fost fatal. La spitalul din Constanţa a fost deschisă o anchetă de amploare pentru a afla ce s-a întâmplat acolo şi de unde a pornit incendiul. Rudele vin acum pe rând să ridice trupurile celor dragi pieriţi în incendiu şi să le îngroape.

02 oct. 2021, 09:11
Disperare la morgă, în Constanța! Rudele merg să își ia morții acasă, după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase

Durere fără margini în sufletele rudelor unei femei care a murit în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Sora uneia dintre paciente și-a strigat suferința în fața spitalului. Deatcu Parascheva a murit arsă de vie în incendiul de la ATI, iar rudele sale au privit neputincioase în fața tragediei.

„A facut COVID, a luat de la baiat sau de la nora şi am sfatuit-o, pentru că eu am fost la spital, am sfatuit-o sa mearga la spital. Şi a venit la spital. A stat 5 zile, cred, in salon si dupa i s-a făcut rău si a dus-o la Terapie Intensivă. Am fost la ea miercuri, am vizitat-o cateva minute, era speriată, dar era dependenta numai de oxigen. Statea acolo.. nu stiu daca se simtea bine ca nu putea vorbi”, povesteşte sora pacientei decedate în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanţa.

Citeşte şi: Rudele victimelor care au pierit în tragedia de la Constanța, mărturisiri cutremurătoare: „Am văzut fum. Au omorât-o cu zile”

Doamna Lenuța își convinsese sora să vină la spital, sperand că se va face bine și că va avea grijă în continuare de nepoții săi.

„Nu imi imaginam ca sora mea va muri asa asfixiata acolo. Poate mai traia 10 zile, 15 zile, o luna, poate traia mai mult, dar nu sa moara in halul asta. Va dati seama da? Am plans pana acum. Parcă nici nu mai am lacrimi, e sora mea mai mare, e sora mea care m-a invatat de toate ca pe o mama si nu stiu cum pot sa trec peste asa ceva. Nu stiu. E foarte urat ce se intampla in spitalele astea din provincie”, mărturiseşte femeia disperată.

Vă reamintim că şapte pacienţi au murit într-un incendiu izbucnit vineri dimineaţă în secţia de ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Toate persoanele decedate erau internate în secţia ATI COVID a unităţii medicale. Alţi peste 100 de pacienţi au fost evacuaţi, unii chiar de geam, şi transferaţi la alte spitale din judeţul Constanţa.

Citeşte şi: Adrian Streinu-Cercel vorbește despre tragedia de la Constanța: Nu putem să venim cu cerințe de 2022 pentru niște construcții făcute în anii 1960