Incendiu ATI Neamţ. Soţia medicului erou: Nu cred că ar fi supraviețuit la noi, Belgia e şansa lui la viaţă

Incendiu ATI Neamţ. Soţia medicului Cătălin Denciu spune că acesta nu ar fi supravieţuit dacă era tratat în România. Femeia spune că Belgia este şansa lui la viaţă. Reamintim că medicul a suferit arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului în timpul incendiului care a cuprins secţia ATI.

17 nov. 2020, 22:49
Incendiu ATI Neamţ. Soţia medicului erou: Nu cred că ar fi supraviețuit la noi, Belgia e şansa lui la viaţă
Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamţ, nu lua şpagă

Incendiu ATI Neamţ. Cătălin Denciu este în stare gravă, dar stabilă, la spitalul din Bruxelles. Medicul erou, care şi-a riscat viaţa pentru a-i salva pe pacienţi, are arsuri pe 70% din suprafața corpului și are nevoie de dializă. Soţia acestuia povesteşte că a fost sunată chiar de către medicul erou imediat după ce a intrat în flăcări pentru a-şi salva pacienţii.

″El m-a sunat, el era de gardă, eu cu copiii. Atât mi-a zis, eu am arsuri, dar nu sunt foarte grav. Probabil în toată nebunia aia, el nu a simțit gravitatea leziunilor. Am stat de vorbă cu el până în momentul în care a fost preluat de ambulanță. Toată lumea încerca să-l toaleteze, să prindă o linie venoasă, să-l echilibreze, este un șoc enorm″⁣, povesteşte Alina Denciu, potrivit stirileprotv.ro. 

Citeşte şi Detalii DRAMATICE de la Neamț: Medicul Cătălin Denciu și-a riscat propria viață pentru a salva un pacient din incendiu

Soţia lui Cătălin Denciu spune că acesta nu ar fi avut nicio şansă să supravieţuiască în România.

″Modificări fantastice nu pot să aștept de la o zi la alta. Faptul că au reușit să-l stabilizeze și se menține stabil… primele 3-5 zile sunt critice. Îmi dă încredere și speranță să treacă de faza asta supra-acută și apoi să intre în altă fază de recuperare până la 3 săptămâni.Este șansa lui la viață. Nu cred că ar fi avut șanse să supraviețuiască la noi ″⁣, a mai spus Alina Denciu.

Incendiu ATI Neamţ. Ludovic Orban, despre starea de sănătate a lui Cătălin Denciu

„Din ce ştim, testul realtime PCR care i-a fost făcut la spitalul militar din Belgia este negativ. (Despre diferenţa de rezultat), probabil că la Floreasca nu a fost făcut test PCR pentru că nu au avut timpul necesar de procesare. Posibil  să fii fost un test antigen.

Domnul dr. Denciu a contractat virusul şi s-a vindecat. Ca atare, are anticorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică. Din informaţiile pe care le avem de la spital, testul de tip real time PCR este negativ. A fost testat la Spitalul Militar Regina Astrid.

Domnul dr. Denciu a fost infectat cu COVID-19 şi s-a vindecat. Nu ştiu să vă spun exact perioada, dar a trecut prin boală.

Starea lui de sănătate este stabilă. Ştiţi că trei zile sunt foarte importante, primele trei zile când apar dezechilibre. Suntem aproape de perioada de trei zile. Îmi doresc din tot sufletul să se vindece”, a declarat, marţi, Ludovic Orban.