Incendiu ATI Piatra Neamţ. Mircea Covătaru, fostul mare antrenor de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul, a murit

Incendiu ATI Piatra Neamţ. Mircea Covătaru, fostul mare antrenor de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț a murit în incendiu. Bărbatul era internat în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Neamț când s-a produs tragedia.

15 nov. 2020, 11:20
Incendiu ATI Piatra Neamţ. Mircea Covătaru, fostul mare antrenor de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul, a murit
Mircea Covătaru a murit în incendiul de la ATI Piatra Neamţ

Incendiu ATI Piatra Neamţ. Mircea Covătaru este unul dinte cei care au decedat în tragedia cutremurătoare de la secţia de Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului Piatra Neamţ, scrie Antena 3.

Citeşte şi: Daniel Funeriu, fost ministru al Educației: Urgent controale la toate after school-urile şi verificate sistemele anti-incendiu

Incendiu ATI Piatra Neamţ. Mircea Covătaru şi-a pierdut viaţa

Incendiu ATI Piatra Neamţ. Mircea Covătaru era născut în ziua de 02.02.1946 la Boroaia, județul Suceava.

De numele lui Mircea Covătaru se leagă începuturile secției de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț. În 1977, el a fost primul antrenor al secției care a scos în timp sportivi valoroși. Mircea Covătaru a început luptele la Rădăuți în 1963, iar un an mai târziu devenea campion național la tineret. A mai luptat pentru Farul Constanța și Dinamo București, iar șapte ani a făcut parte din lotul României de seniori. Și-a început cariera de antrenor tot la Rădăuți, în 1972, iar din 1977 s-a ”legitimat” la CS Ceahlăul. A stat aici până în 1991, perioadă în care a coordonat activitatea unei secții care a produs sportivi care s-au și clasat pe podiumuri la importante întreceri internaționale.

Incendiu ATI Piatra Neamţ. Mircea Covătaru a mai fost antrenor la CS Ceahlăul în perioada 2016-2019, dar se bucură că a muncit ca antrenor la loturile naționale din perioada 1980-1988.

Citeşte şi: Incendiul Piatra Neamţ, în presa internaţională: „Are o îndelungă istorie de management prost”

Incendiu ATI Piatra Neamţ. „Secția care a luat foc NU avea alarmă de incendiu”

Apar detalii halucinante în urma incendiului de la Piatra -Neamț. Managerul Lucian Micu a declarat, la Antena 3, că nu știe când s-a făcut ultima reparație capitală acolo și că nu știe cât de veche e instalația electrică. Un lucru e cert, pe secția unde a avut loc tragedia în care au murit 10 oameni nu exista sistem de alarmă de incendiu.

Toate construcțiile noi și modernizările care se fac sunt prevăzute cu sisteme de alarmă și stingere de incendii din tavan, însă aceste două etaje urmează să intre în renovare. Noi în acest moment lucrăm la nota conceptuală a proiectului”, a declarat Lucian Micu, managerul Spitalului Piatra Neamț.