Incendiul Piatra Neamţ, în presa internaţională: „Are o îndelungă istorie de management prost”

Incendiul Piatra Neamţ, în presa internaţională. Jurnaliştii din întreaga lume relatează pe larg despre tragedia care a îndoliat din nou România sâmbătă seară și în care zece pacienți COVID-19 aflați la terapie intensivă au murit în urma unui incendiu, iar alte zece persoane sunt rănite.

15 nov. 2020, 09:28
Incendiul Piatra Neamţ, în presa internaţională: „Are o îndelungă istorie de management prost”
Incendiul de la Piatra Neamţ a apărut în presa internaţională

Incendiul Piatra Neamţ, în presa internaţională. BBC, Skynews, Euronews, Jerusalem Post, ABC News, Washington Post și Al-Jazeera sunt doar câteva site-uri de știri care au scris despre incendiul care a dus la moartea a zece pacienți în secția de Terapie Intensivă pentru pacienți COVID a Spitalului din Piatra Neamț.

Jurnaliștii de la BBC titrează că cel puțin 10 oameni au murit în urma incendiului din spital, iar o posibilă cauză ar fi un scurtcircuit. De asemenea, îl menționează pe medicul-erou care a suferit arsuri grave încercând să-și salveze pacienții.

Televiziunea SkyNews a intrat în Breaking News cu știrea despre incendiul de la spitalul din România.

Citeşte şi: Draga Olteanu Matei, transferată cu o zi înainte de incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ

Incendiul Piatra Neamţ, în presa internaţională

Peste Ocean, presa preia un material al agenției Associated Press care menționază că Spitalul din Piatra Neamț are o îndelungă istorie de management prost, având în ultimul an nu mai puțin de opt manageri numiți de guvern.

Actualul manager, Lucian Micu, a fost numit doar cu trei săptămâni în urmă după ce precedesorul său a demisionat ca urmare a relatărilor din presă că pacienții suspecți de COVID au fost nevoiți să aștepte afară, în frig, pentru a fi consultați.  Este amintită, de asemenea, și tragedia din clubul Colectiv, menționându-se că ancheta a fost încredințată unui procuror care a lucrat și la acel dosar.

Nelu Tătaru, vinovat de incendiu? Ce a răspuns ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat sâmbătă seara la Leţcani, dacă se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. A răspuns că „pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi”.

Chestionat dacă spitalul avea autorizaţie ISU, Tătaru a spus că nu este vorba dacă avea sau nu autorizaţie şi a explicat că rămâne de văzut dacă a fost evaluat spaţiul şi dotarea în momentul în care a fost luată decizia să treacă funcţionarea unor secţii de la etajul 3 la etajul 2.

„Pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”, a afirmat Nelu Tătaru, chestionat sâmbătă la spitalul mobil de la  Leţcani dacă se simte vinovat pentru situaţia de la Neamţ. (Vezi AICI mai multe declaraţii)


loading...