Incendiu CATASTROFAL într-o uzină din Tokyo, în apropiere de aeroport

Un incendiu catastrofal a izbucnit luni la prânz într-o uzină a grupului siderurgic Nippon Steel and Sumitomo Metal la Kawasaki (la sud de Tokyo) nu departe de aeroportul din Tokyo Haneda, au declarat pompierii pentru AFP, potrivit Agerpres.

24 aug. 2015, 06:11
Incendiu CATASTROFAL într-o uzină din Tokyo, în apropiere de aeroport

Inițial, s-a produs o explozie puternică, iar apoi s-a declanșat focul, a relatat postul de televiziune nipon NHK. Potrivit imaginilor difuzate de aceeași televiziune, focul s-a extins pe ansamblul unui vast hangar al complexului industrial, unde ar putea fi depozitate butelii de propan și un alt gaz.

‘Focul a izbucnit într-un turn de răcire de doi metri’, — a declarat în același timp un reprezentant al serviciului pentru protecție împotriva incendiilor, potrivit AFP.

Conform datelor preliminare, citate de NHK, un rezervor cu gaz, posibil propan, a explodat. Nu există în acest moment date despre posibile victime.

Citeşte şi Dezastru în China. Explozie URIAŞĂ la o uzină chimică

În fotografiile postate pe rețelele sociale, o coloană uriașă de fum negru se vede de departe. Acoperișul întreprinderii Nippon Steel este cuprins de flăcări.

Pasageri de pe aeroportul Haneda, situat la aproximativ 1 km de uzina unde a izbucnit incendiul, au văzut coloana de fum, dar nu se știe deocamdată dacă incendiul a afectat traficul aerian.

Incendiul a izbucnit la o filială a uzinei Nippon Steel and Sumikin Pipe, specializată în fabricarea de țevi. Aceasta se întinde pe o suprafață de 20.800 de metri pătrați.