MAE: Toţi românii spitalizaţi în urma incendiului din Germania au fost externaţi

Cele 33 de persoane care au fost spitalizate în urma incendiului din localitatea germană Bergkamen au fost externate, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

RomaniaTV.net
01 dec. 2017, 19:44
MAE: Toţi românii spitalizaţi în urma incendiului din Germania au fost externaţi

Potrivit ultimelor date furnizate Consulatului General al României la Bonn de către autorităţile locale, în imobilul incendiat locuiau 45 de persoane, dintre care 33 erau înregistrate ca cetăţeni români, unele dintre persoanele rezidente având dublă cetățenie, printre care și cea română.

Conform datelor obţinute de reprezentanții oficiului consular, toate persoanele spitalizate în urma producerii incendiului au fost externate.

Citeşte şi Reacţia preşedintelui Iohannis după ce o clădire cu români a fost incendiată în Germania: Condamn un act de o asemenea cruzime

În urma demersurilor oficiului consular, angajatorul german al persoanelor afectate de incendiu a confirmat că le-a asigurat cazarea într-o altă locație.

O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Bonn se deplasează la locul incidentului, pentru evaluarea situaţiei şi acordarea de asistenţă consulară, în caz de necesitate.

Cercetările cu privire la acest caz sunt efectuate de către Poliția din oraşul Dortmund. Reprezentanții oficiului consular de la Bonn sunt în legătură cu anchetatorii germani.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Bonn, monitorizează cu prioritate cazul şi menţine în permanenţă legătura cu toate autorităţile implicate.

Citeşte şi Ambasadorul Germaniei la Bucureşti: Am fost şocat să aflu despre teribila incendiere din Bergkamen