INCENDIU COLECTIV. 16 răniţi au fost transferaţi la spitale din Belgia şi Olanda VIDEO

INCENDIU COLECTIV. Mai mulți tineri răniți în incendiul din Clubul Colectiv au fost transferați la spitale din străinătate. Două aeronave Spartan ale MAPN au plecat în această dimineață cu 16 răniți, pe care îi transportă la mai multe spitale din Olanda și Belgia. Al doilea avion a decolat însă mai târziu decât era prevăzut, ambulanța a preluat răniții cu greu de la Spitalul Bagdasar, deoarece acolo a avut loc o pană de curent.

07 nov. 2015, 06:21
INCENDIU COLECTIV. 16 răniţi au fost transferaţi la spitale din Belgia şi Olanda VIDEO

INCENDIU COLECTIV. Două curse cu aeronave ale Forţelor Aeriene Române au decolat sâmbătă dimineaţa de la Baza Militară de la Otopeni cu destinaţii către Bruxelles şi Rotterdam, având la bord câte opt persoane rănite în incendiul de vinerea trecută, din clubul Colectiv.

Citeşte şi Consiliere psihologică pentru cei afectaţi de incendiul de la clubul Colectiv

Prima dintre ele a decolat în jurul orei 4, către Olanda. Deşi trebuiau să fie nouă pacienţi duşi la Rotterdam, starea de sănătate a unuia dintre ei s-a înrăutăţit şi a trebuit să fie intubat, astfel că doar opt răniţi au plecat spre Rotterdam, acolo urmând să fie repartizaţi la trei spitale.

Citeşte şi Moment de reculegere COLECTIV. Mii de persoane, au comemorat în TĂCERE victimele tragediei

Al doilea avion, cu destinaţia Bruxelles, a decolat cu o întârziere de aproximativ 90 de minute, din cauza unei pene de curent înregistrate la Spitalul Bagdasar Arseni. De asemenea, în această aeronavă au fost urcaţi opt răniţi, trei dintre ei fiind intubaţi.

Potrivit lui Raed Arafat, astfel de misiuni vor avea loc şi în zilele următoare. „Misiunile de evacuare vor continuă. Mai avem încă locuri care ni s-au comunicat în alte părţi. de exemplu, în Austria ni s-au comunicat locuri, în Germania ni s-au comunicat locuri„, a spus Raed Arafat.