INCENDIU COLECTIV. Din 66 de persoane internate, 14 se află în stare critică. UPDATE STAREA VICTIMELOR

INCENDIU COLECTIV. Ministerul Sănătăţii informează că, în unităţile sanitare din România, au rămas internate un număr de 66 de persoane, dintre care 14 în stare critică şi gravă. Bilanţul morţilor a ajuns la numărul 54.

12 nov. 2015, 07:00
INCENDIU COLECTIV. Din 66 de persoane internate, 14 se află în stare critică. UPDATE STAREA VICTIMELOR

UPDATE 17:06 Un alt rănit în incendiu a murit la Spitalul Bagdasar.

Un alt tânăr rănit în incendiul din clubul Colectiv a murit, joi, la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Capitală, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în tragedie ajungând la 54.

Datele pentru fiecare unitate sanitară din ţară:

Spitalul de Arşi – 14 pacienţi

Spitalul Bagdasar Arseni – 12 pacienţi

Spitalul Grigore Alexandrescu – 6 pacienţi

Spitalul Sfântul Ioan – 4 pacienţi

Spitalul Elias – 6 pacienţi

Spitalul Militar Central – 6 pacienţi

Spitalul Sfântul Pantelimon – 2 pacienţi

Spitalul de Urgenţă din Bucureşti – 3 pacienţi

Spitalul Universitar – 8 pacienţi

Spitalul Dimitrie Gerota – 2 pacienţi

Spitalul Agrippa Ionescu – 2 pacienţi

Spitalul CC Iliescu – 1 pacient

Până în prezent au fost externate 20 de persoane.

UPDATE 15.55. Ministerul Sănătății informează că, până în data 12 noiembrie 2015, orele 07.00, în unitățile sanitare din România au rămas internate un număr de 67 de persoane, din care 15 în stare critică și gravă.

Datele pentru fiecare unitate sanitară:

– Spitalul de Arși -14 pacienți

– Spitalul Bagdasar Arseni – 13 pacienți

– Spitalul Grigore Alexandrescu –6 pacienţi

– Spitalul Sfântul Ioan – 4 pacienți

– Spitalul Elias – 6 pacienți

– Spitalul Militar Central – 6 pacienți

– Spitalul Sfântul Pantelimon- 2 pacienți

– Spitalul de Urgență din București – 3 pacienți

– Spitalul Universitar- 8 pacienți

– Spitalul Dimitrie Gerota- 2 pacienți

– Spitalul Agrippa Ionescu – 2 pacienți

– Sptalul CC Iliescu – 1 pacient

Până în prezent au fost externate 20 de persoane.

Un număr de 37 de persoane au fost transferate în unități sanitare din străinătate:

Austria – 2 persoane în stare stabilă

Belgia– 8 persoane în stare stabilă (toți sunt programați în această săptămână la intervenții chirurgicale)

Au apărut primele semne de evoluție medicală pozitivă în situația tuturor pacienților internați în unitățile sanitare din Belgia.Doi psihiatri români acordă asistenţă de specialitate pacienţilor, dar şi membrilor lor de familie, în funcţie de necesitate. Ambii psihiatri colaborează îndeaproape şi cu preotul ortodox care este zilnic alături de pacienţi.

Olanda– 8 persoane, din care 2 decese și 6 persoane în continuare în stare stabile

Franța – 1 transfer care s-a soldat cu decesul pacientului.

Germania- 5 persoane- 3 persoane care au plecat pe cont propriu (printre care un cetățean german) și 2 persoane transferate

Marea Britanie– 9 persoane, din care 3 decese și alte 6 persoane stare stabilă

Norvegia – 1 persoană stabilă

Israel – 3 persoane, din care 1 deces, o persoană în stare stabilă și 1 persoană în stare instabilă transferată în ATI

UPDATE 14.24. Spitalul Elias mai are internate şase persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, trei sunt la secţia de Terapie Intensivă, dintre care unul în stare gravă, cu traheostomie şi ventilat mecanic, a declarat, pentru Mediafax, directorul medical Dana Safta. Alţi trei pacienţi sunt în secţia de Chirurgie Plastică, starea lor fiind bună, iar evoluţia favorabilă.

Pacientul transferat, în urmă cu două zile, de la Spitalul Elias la Institutul „C.C. Iliescu” este stabil hemodinamic şi respirator, a precizat directorul medical.

„Pacientul care a fost transferat la Institutul «C.C. Iliescu» este stabil hemodinamic şi respirator, este cu oxigenare extracorporală. Potrivit managerului Institutului «C.C. Iliescu», Şerban Bubenek, după ce a fost conectat la aparatul de oxigenare extracorporală, starea pacientului a devenit stabilă hemodinamic şi respirator. Prognosticul rămâne însă rezervat”, a mai spus directorul medical.

UPDATE 12.30 Medicul Bogdan Oprița a oferit  noi date despre starea răniților din incendiul de la Coplectiv, internați la Spitalul Floreasca. Potrivit lui Opriţa, la secția de terapie intensivă mai sunt internați trei pacienți, aflați în stare gravă.

„La terapie intensivă, la Spitalul de Urgență București, mai sunt trei pacienți în stare gravă, necesitând măsuri specifice de terapie intensivă. Ei fac parte din cei care de la început au fost în lotul pacienților cu leziuni extrem de grave„, a explicat medicul.

„Din păcate, în cursul dimineții am pierdut doi pacienți internați în terapie intensivă. Ei aveau și leziuni asociate traumatice. Din păcate, i-am pierdut„, a mai spus Bogdan Oprița. Referitor la pacientul care a murit miercuri seară, în ziua în care a fost transferat la un spital din Franţa, medicul a precizat: „Transportul de ieri spre Franța, din primele informații pe care le am, starea pacientului s-a deteriorat din punctul de vadere al parametrilor hemodinamici în ultima parte a zborului și la aterizare a culminat cu un stop cardiac. Nu a răspuns manevrelor de resuscitare”.

INCENDIU COLECTIVLa aproape două săptămâni de la tragedia din clubul Colectiv, doctorii vin şi cu primele veşti bune. Cei peste 50 de pacienți care erau stabili au început să mănânce și să meargă singuri. Pentru a le îmbunătăți starea de spirit, la Spitalul Floreasca, medicii le-au permis să țină în salon baloane şi flori.

Mai glumim cu ei, unii sunt chiar foarte veseli, mai povestesc din accident, vor să vorbească, mănâncă, se deplasează, chiar sunt ok„, a declarat medicul Adrian Stănculea, potrivit stirileprotv.ro.

Citeşte şi Fotbaliştii naţionalei au fost la Colectiv. Au aprins lumânări în memoria victimelor FOTO

Mulţi au început să se recupereze şi au fost deja mutaţi de la Terapie Intensivă la secţia de Chirurgie plastică.

A fost o chestie draguţă cu o fată care e arhitect, când au venit nemţii, a ţinut să le facă schema accidentului, cum s-a întâmplat, pe cutia de mâncare. A luat un pix şi a desenat cum a ieşit ea. A fost haios, chiar şi nemţii au făcut poze„, a spus medicul.

Iar 11 dintre ei au avut o evoluţie extrem de bună şi au fost deja externaţi. Veşti bune și pentru cei 8 pacienți internaţi la Spitalul Universitar.

Citeşte şi Alex Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, A MURIT. Tânărul fusese transferat la un spital în Franţa

Au fost pacienţi şi critici care se află în această categorie şi care treptat, treptat vor pleca acasă. Doar leziuni ale membrelor, uşoare, la nivelul mâinilor. Au început programul de kinetoterapie şi recuperare„, a precizat Cătălin Cârstoiu, manager Spitalul Universitar.

Soarta le-a surâs şi celor doi tineri spanioli internaţi la Spitalul SRI. Ei au fost externaţi joia trecută, după aproape o săptămână de spitalizare, timp în care au beneficiat şi de consiliere psihologică. Pentru alţi 18 răniţi, familiile se roagă fără încetare. Sunt în continuare în stare critică, iar medicii fac eforturi supraomeneşti să nu-i piardă.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. Doi răniţi de la Floreasca şi-au pierdut viaţa. Bilanţul tragediei a ajuns la 53 de morţi