INCENDIU COLECTIV. Grup de intervenţie care va gestiona a doua etapă a îngrijirilor acordate pacienţilor

Ministerul Sănătății înfiinţează, începând de duminică, un grup de intervenție care va avea misiunea de a gestiona cea de-a doua etapă a îngrijirilor acordate pacienților internați în unitățile sanitare după incidentul din data de 30 octombrie, precizează instituția într-un comunicat.

08 nov. 2015, 14:43
INCENDIU COLECTIV. Grup de intervenţie care va gestiona a doua etapă a îngrijirilor acordate pacienţilor

Potrivit sursei citate, grupul de intervenție va canaliza toate nevoile de consiliere psiho-socială și va gestiona comunicarea cu aparținătorii pacienților spitalizați în România și, ulterior, va comunica și cu pacienții externați.

De asemenea, grupul va colabora cu reprezentanții Comisiei medicale numită de ministrul Sănătății.

INCENDIU COLECTIV. Primăria Capitalei pune la dispoziţie locuri de veci gratuite pentru victimele tragediei

Coordonatorul acestui grup va fi dr. Gabriel Diaconu, care va asigura buna relaționare interdepartamentală și cu reprezentanții familiilor victimelor.

„Intrăm în cea de-a doua fază de îngrijiri medicale și este nevoie să asigurăm atât pacienților, cât și aparținătorilor acestora, tot suportul nostru medical, psihologic și social. Toate eforturile de până acum și de acum înainte se îndreaptă către victime și familiile acestora. De asemenea, vreau să subliniez că toate costurile aferente transportului și tratamentului pacienților transferați în clinicile din străinatate la recomandarea medicilor, vor fi suportate de către autoritățile române, indiferent de calitatea de asigurat a pacientului. Ne gândim și la suport financiar pentru aparținătorii care însoțesc pacienții transferați”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, potrivit comunicatului de presă.


loading...