INCENDIU COLECTIV. Ioana e ţinută în viaţă de aparate. Drama unui chirurg care nu-şi poate salva copilul

Tragedia din 30 octombrie, care a frânt aripile a zeci de tineri şi a îndoliat tot atâtea familii, pare că nu se va sfârşi prea curând. Printre răniţii aflaţi încă în spitalele din Capitală se numără şi Ioana, o tânără de numai 18 ani. Medicii se simt neputincioşi, pentru că nu mai pot face nimic pentru adolescenta care a intrat în moarte cerebrală.

15 nov. 2015, 09:54
INCENDIU COLECTIV. Ioana e ţinută în viaţă de aparate. Drama unui chirurg care nu-şi poate salva copilul

Ioana Geambaşu, din Mizil, este una dintre persoanele care au fost grav rănite în incendiul din Colectiv, scrie libertatea.ro. O fată frumoasă şi deşteaptă, iubită şi apreciată de toată lumea. Adolescenta de 18 ani avea o pasiune pentru ştiinţele exacte, fiind olimpică la matematică, şi îşi dorea enorm să devină arhitectă. Iar pentru acest lucru se pregătea intens. Ironia sorţii face ca mama Ioanei să fie medic chirurg.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. Artişti din 9 trupe rock au pierit în iadul din club

Femeia, care prin prisma meseriei a salvat sute de pacienţi, are mâinile legate şi nu poate face nimic pentru copila ei, care se stinge încet pe un pat de spital. Poate doar să se roage şi să spere. Însă nici măcar speranţă nu i-a mai rămas, după ce a aflat că şansele ca fiica ei să-şi mai revină vreodată sunt aproape zero.

Şi asta pentru că, potrivit unor surse medicale de la Spitalul Sf. Ioan, Ioana se află în moarte cerebrală. Tocmai de aceea i s-au făcut analize care să confirme ceea ce doctorii au aflat deja. În aşteptarea celei mai negre veşti, femeia umblă ca o fantomă pe holurile spitalului…

Prietenii nu-i cunosc starea

Fără a cunoaşte starea în care se află Ioana, prietenii şi apropiaţii i-au transmis pe reţelele de socializare mai multe de mesaje de susţinere.

Citeşte şi Victimele din Colectiv, comemorate la Arenele Romane cu aplauze şi cântece rock

„Dumnezeu îi încearcă pe cei puternici, dar tot el îţi va da puterea să depăşeşti aceste momente dificile! Voinţă de fier să ai, toată lumea te iubeşte şi îţi este alături, cu gândul şi cu sufletul! TREBUIE SĂ ÎNVINGI, VIAŢA ABIA ACUM ÎNCEPE, COPILE!”, scrie o amică a acesteia. Nici profesorii din Mizil nu au uitat-o pe adolescenta pe care o dădeau tot timpul exemplu colegilor de clasă.

Extrem de afectat de nenorocirea care s-a abătut asupra fetei, fostul diriginte a scris şi el câteva cuvinte: „Oana, să fii tare şi să te gândeşti permanent că TREBUIE SĂ TRECI peste această cumpănă din viaţa ta. Să fii cu gândul permanent la CEL DE SUS pentru a trece mai uşor şi apoi la toţi care te cunoaştem şi suntem alături de tine. Sunt convins că te vei vindeca şi aştept să ne întâlnim, să ne mai schimbăm păreri. DUMNEZEU SĂ-ŢI AJUTE!”.