INCENDIU COLECTIV. Persoanele decedate în incendiu au fost intoxicate cu fum şi gaze toxice, potrivit INML

Persoanele decedate în urma incendiului izbucnit vineri seară în clubul Colectiv au fost intoxicate cu fum și gaze toxice, sunt concluziile raportului medicilor legiști în urma autopsiilor făcute în ultimele zile.

02 nov. 2015, 10:11
INCENDIU COLECTIV. Persoanele decedate în incendiu au fost intoxicate cu fum şi gaze toxice, potrivit INML

„Intoxicație cu fum și gaze toxice. Aceasta este tot ce avem”, a declarat medicul legist Abdo Salem, potrivit Agerpres.

De duminică au început să fie date aparținătorilor corpurile tuturor celor 30 de victime.

Lista celor 30 de tineri morţi în tragedia din Club Colectiv FOTO

Familiile victimelor pot obține informații suplimentare despre starea acestora sunând la următoarele numere de telefon puse la dispoziție de MAI: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 și 021/3122547.

Patronul unui cunoscut club din Bucureşti: „Am pus în PERICOL viaţa a mii de oameni. LOCALUL SE ÎNCHIDE”

O comisie specială va evalua răniții. MAI a început controalele în cluburi

O comisie de medici, din care vor face parte ministrul Nicolae Bănicioiu și dr. Ioan Lascăr de la Floreasca, merg luni la toate spitalele din Capitală pentru a evalua starea pacienților răniți în incendiul de la clubul Colectiv, urmând să prezinte concluziile grupului de lucru ce se va reuni la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Acest grup de lucru a avut o primă întâlnire duminică și este format din premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apărării, Mircea Dușa, comandantul Spitalului Militar, Florentina Ioniță Radu, prof. dr. Ioan Lascăr, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Concluzia acestora, duminică, a fost că numărul deceselor în urma incendiului va crește semnificativ în următoarea perioadă, existând posibilitatea ca acesta să se dubleze.

Acestei comisii i s-au alăturat doi medici francezi, medicul Vincent de Broucker și profesorul Marc Chaouat, considerați a fi unii dintre cei mai buni specialiști în arsuri. Ei au ajuns duminică seară la București, însoțiți de reprezentanți din Ministerul francez al Sănătății.

Medicul Marc Chaouat lucrează la Spitalul St. Louis de la Paris (arsuri grave). Doctorul De Broucker este șeful serviciului centrului de tratare a victimelor arsurilor de la Centrul spitalicesc regional (CHRU) de la Lille.

Guvernul va decide până la finalul acestui an înființarea sau funcționarea unui program special destinat recuperării de care au nevoie persoanele rănite.

În ceea ce privește cetățenii străini răniți în incendiu, autoritățile și-au exprimat disponibilitatea de a le pune la dispoziție celor care doresc să fie tratați în afara țării toate mijloacele necesare pentru a se deplasa, dar numai după acordul medicilor români care îi îngrijesc.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunțat că de luni încep controale în cluburi, discoteci, mall-uri și alte spații care presupun aglomerări de persoane. Pompierii sunt însoțiți de polițiști și verifică dacă respectivele locații au planuri împotriva incendiilor și dacă acestea se respectă.

Audieri la Poliția Capitalei, în cazul tragediei din clubul Colectiv

Martori ai tragediei de la Clubul Colectiv vor fi audiați, luni, la Poliția Capitalei, după ce procurorii vor dispune acest lucru.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a stabilit că cei trei acţionari ai firmei Colectiv Club, care deţine clubul, trebuie să fie din nou audiaţi, după ce aceştia au răspuns întrebărilor anchetatorilor şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, la scurt timp după incendiul în care au murit 30 de oameni şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

 Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat de la Parchetul Capitalei ancheta în cazul incendiului de la Clubul Colectiv. „Considerentele care au stat la baza preluării au vizat caracterul complex al cauzei determinat de împrejurările în care s-a produs incendiul, de urmările grave ale acestuia și constatând că pentru finalizarea urmăririi penale este necesar a se efectua o multitudine de acte de urmărire penală cu implicarea unor structuri centrale ale altor autorități, fiind necesară și alocarea de resurse logistice suplimentare„, potrivit unui comunicat de presă emis de Parchetul General.

O echipă de procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică — Biroul de criminalistică efectuează, împreună cu efective de polițiști de la IGPR — DIC și Serviciul Omoruri din DGPMB, cercetări la fața locului.