INCENDIU COLECTIV. Medicul Radu Zamfir, prelevare de piele de la un bărbat de 59 de ani pentru victime

INCENDIU COLECTIV. Specialiști de la Spitalul Fundeni din București au efectuat o prelevare de piele și de organe de la un bărbat în vârstă de 59 de ani, aflat în moarte cerebrală, internat la SJU Baia Mare.

10 nov. 2015, 13:12
INCENDIU COLECTIV. Medicul Radu Zamfir, prelevare de piele de la un bărbat de 59 de ani pentru victime

INCENDIU COLECTIV. Pielea prelevată va ajunge la una dintre victimele incendiului din clubul Colectiv, potrivit unui comunicat al SJU Baia Mare.

Prelevarea de organe și piele a avut loc în noaptea de luni spre marți, la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, unde un maramureșean de 59 de ani a intrat în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular.

După discuțiile pe care reprezentanții unității spitalicești le-au purtat cu familia victimei, aparținătorii au fost de acord să fie prelevați de la bărbat cei doi rinichi, ficatul și 2.500 centimetri pătrați de piele.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. Legiştii AVERTIZEAZĂ asupra efectelor substanţelor toxice. Martorii, chemaţi iar la analize

Pielea astfel prelevată va fi folosită în cazul răniților din clubul Colectiv, tineri care au suferit arsuri pe suprafețe mari din corp în urma tragicului incendiu și care se luptă, acum, pentru supraviețuire.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență ‘Dr. Constantin Opriș’ Baia Mare a arătat că la unitatea băimăreană a fost trimisă o solicitare de prelevare de piele venită din partea doctorului Dan Enescu, de la Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’ din București.

Prelevarea de organe și piele a fost realizată de către medicii de la Spitalul Fundeni, coordonați de doctorul Radu Zamfir, alături de o echipă medicală din Cluj Napoca, oraș spre care s-au îndreptat cei doi rinichi.

Aceste organe vor da o șansă în plus la o viață normală pacienților aflați pe listele de așteptare din Cluj. În ceea ce privește ficatul și pielea prelevată, acestea au ajuns în București, iar pielea va fi folosită pentru transplanturile care se vor realiza în cazul victimelor din Colectiv, arată comunicatul SJU Baia Mare.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. În spitalele din Bucureşti sunt internaţi 76 de răniţi, 24 în stare critică şi gravă UPDATE