INCENDIU COLECTIV. Legiştii AVERTIZEAZĂ asupra efectelor substanţelor toxice. Martorii, chemaţi iar la analize

Publicat: Marţi, 10 Noiembrie 2015 14:26 // Actualizat: Marţi, 10 Noiembrie 2015 14:29 // Sursa: romaniatv.net

INCENDIU COLECTIV. Medicii fac apel la cei care au fost martorii tragediei din clubul Colectiv şi au reuşit să scape nevătămaţi. Chiar şi aşa aceştia trebuie să îşi facă analizele medicale, mai ales că legiştii au anunţat că efectele substanţelor toxice din incendiu se pot simţi pe termen lung. Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a asigurat oamenii că spitalele au capacitatea să facă aceste controale populaţiei.

INCENDIU COLECTIV. Medicii atrag atenţia asupra efectelor substanţelor toxice care pot să apară după o anumită perioadă chiar şi la persoanele care nu au fost rănite în incendiul de la clubul Colectiv. În acest context, medicii îi îndeamnă pe oameni să meargă la spital pentru a-şi face analizele. Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a declarat că unităţile spitaliceşti au capacitatea de a face aceste controale.

"Toţi cei care au considerat că au simptome care să reclame posibile sechele după tragicul eveniment fie s-au prezentat, fie urmează. Sistemul medical românesc are capacitatea de tratare a acestor aspecte", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Un raport realizat de Institutul de Medicină Legală privind substanţele toxice care au dus la moartea tinerilor din Clubul Colective a fost dat, luni, publicităţii. Potrivit România TV, analizele toxicologice arată că victimele au prezentat concentraţii în sânge de monoxid de carbon şi acid cianhidric în doză toxică, 18 dintre victime prezentand concentratii peste valorile letale.

Mai mult, şi medicul Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică din Spitalul de Urgență Floreasca, a declarat, la România TV, că evoluţia stării de sănătate a pacienţilor este imprevizibilă din cauza substanţelor extrem de toxice pe care le-au inhalat.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. Raport IML: De ce au murit tinerii din club. Rezultatele analizelor toxicologice

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 nov 15:57
...al ministrului Bănicioiu, al meu, al tuturor„, a mai declarat secretarul de stat. Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. Legiştii AVERTIZEAZĂ asupra efectelor substanţelor toxice. Martorii, chemaţi iar la analize loading…...
10 nov 14:39
...fac apel la cei care au fost martorii tragediei din clubul Colectiv şi au reuşit să scape nevătămaţi. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H