INCENDIU COLECTIV. Legiştii AVERTIZEAZĂ asupra efectelor substanţelor toxice. Martorii, chemaţi iar la analize

INCENDIU COLECTIV. Medicii fac apel la cei care au fost martorii tragediei din clubul Colectiv şi au reuşit să scape nevătămaţi. Chiar şi aşa aceştia trebuie să îşi facă analizele medicale, mai ales că legiştii au anunţat că efectele substanţelor toxice din incendiu se pot simţi pe termen lung. Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a asigurat oamenii că spitalele au capacitatea să facă aceste controale populaţiei.

10 nov. 2015, 12:26
INCENDIU COLECTIV. Legiştii AVERTIZEAZĂ asupra efectelor substanţelor toxice. Martorii, chemaţi iar la analize

INCENDIU COLECTIV. Medicii atrag atenţia asupra efectelor substanţelor toxice care pot să apară după o anumită perioadă chiar şi la persoanele care nu au fost rănite în incendiul de la clubul Colectiv. În acest context, medicii îi îndeamnă pe oameni să meargă la spital pentru a-şi face analizele. Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a declarat că unităţile spitaliceşti au capacitatea de a face aceste controale.

Toţi cei care au considerat că au simptome care să reclame posibile sechele după tragicul eveniment fie s-au prezentat, fie urmează. Sistemul medical românesc are capacitatea de tratare a acestor aspecte„, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Un raport realizat de Institutul de Medicină Legală privind substanţele toxice care au dus la moartea tinerilor din Clubul Colective a fost dat, luni, publicităţii. Potrivit România TV, analizele toxicologice arată că victimele au prezentat concentraţii în sânge de monoxid de carbon şi acid cianhidric în doză toxică, 18 dintre victime prezentand concentratii peste valorile letale.

Mai mult, şi medicul Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică din Spitalul de Urgență Floreasca, a declarat, la România TV, că evoluţia stării de sănătate a pacienţilor este imprevizibilă din cauza substanţelor extrem de toxice pe care le-au inhalat.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. Raport IML: De ce au murit tinerii din club. Rezultatele analizelor toxicologice