Incendiu Colectiv: Starea de sănătate a celor opt victime transferate în Belgia începe să se amelioreze VIDEO

În urma tragediei din 30 octombrie care a avut loc la clubul Colectiv, opt răniţi au ajuns în stare gravă la secţia de Arşi a spitalului Militar ,,Regina Astrid" de lângă Bruxelles. Medicii spun că starea acestora începe să se îmbunătăţească şi că doar doi mai sunt în stare grava.

17 nov. 2015, 08:38
Incendiu Colectiv: Starea de sănătate a celor opt victime transferate în Belgia începe să se amelioreze VIDEO

Medicii belgieni au fost impresionaţi de tragedia care a avut loc pe 30 octombrie în Clubul Colectiv din Bucureşti. Aceştia nu au stat deoparte şi s-au grăbit să dea o mână de ajutor victimelor. La două zile după tragedie, o echipă medicală a venit în capitală pentru a evalua pacienţii şi pentru a stabili cine va putea fi transferat.

Opt victime au fost transferate la cea mai mare secţie europeană de tratament al arşilor din cadrul Spitalului Militar „Regina Astrid” din Belgia. Medicii spun că în ciuda arsurilor grave pe care le-au suferit, aceştia sunt pe drumul cel bun.

Dintre cei 8 pacienţi care au fost transferaţi iniţial, doi sunt încă în stare critică, fiind în comă indusă, unul este în stare gravă, iar restul de 5 sunt în stare mai bună. „Pacienţii români au un nivel ridicat de cunoaştere al limbii engleze, aşa că nu există probleme de comunicare cu aceştia”, a declarat Patrick Persoons, şeful secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Militar „Regina Astrid”, scrie click.ro.

Citeşte şi STAREA RĂNIŢILOR din clubul Colectiv: 56 de persoane internate, 13 sunt în stare critică şi gravă UPDATE