INCENDIU COLECTIV: Presa străină relatează în continuare despre tragedia de la Bucureşti

Publicat: Luni, 02 Noiembrie 2015 14:59 // Actualizat: Luni, 02 Noiembrie 2015 14:59 // Sursa: romaniatv.net

Presa internaţională a urmărit evoluţiile tragediei din Bucureşlti, din Club Colectiv, unde s-a produs, vineri, un incendiu devastator, care s-a transformat într-un carnagiu: tineri morţi, arşi de vii, cadavre greu de identificat, părinţi disperaţi, durere, doliu naţional, luptă cu moartea ...

Imaginile cu miile de oameni care au venit în faţa clubului Colectiv ca să aducă un ultim omagiu victimelor tragediei au făcut înconjurul presei internaţionale.

La rândul lor, jurnaliştii preiau mesajele oficialilor de la Bucureşti, care transmit că bilanţul care să semne că va creşte dramatic în următoarele zile, informează digi24.ro

The Guardian spune că cel puţin 10.000 de oameni au mers în marş din Piaţa Universităţii până la locul tragediei, unde s-a format o mare de flori şi lumânări aprinse.

ABC News, din Statele Unite, scrie că „românii au plâns, au înjurat şi s-au rugat” duminică, în timp ce i-au jelit pe cei care şi-au pierdut viaţa în clubul Colectiv din Sectorul 4 al Bucureştiului. Ziariştii povestesc că emoţiile şi durerea şi-au pus amprenta asupra forţelor de ordine, cât şi asupra presei aflate la faţa locului.

Citeşte şi România solidară: Imagini cutremuratoare după tragedia din Club Colectiv

Publika, un post de televiziune din Republica Moldova, notează că manifestanţii au venit cu afişe cu mesaje prin care îndeamnă să nu mai lase să se întâmple asemenea dezastre, dar şi mesaje de încurajare pentru familiile greu încercate.

Televiziunea TV5 transmite că oamenii dau vina pe corupţie, indiferenţă şi incompetenţă şi că această tragedie reprezintă un semnal că lucrurile trebuie să se schimbe în societatea românească. Jurnaliştii reamintesc că ancheta a dezvăluit deja numeroase nereguli.

Ziarul Kurier din Austria preia mesajul autorităţilor de la Bucureşti, care spun că bilanţul incendiului, aflat în prezent la 30 de morţi, ar putea să crească semnificativ, având în vedere că în jur de 140 de persoane sunt în continuare spitalizate.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 nov 15:43
Răspunde | Votează email 0 email
anonim
iaurt !! rockerii in spital bagdasar arsenii pe chirurgie plasticah !! nu grefe !! nu inimi !! iaurt de baut , legale !! .
03 nov 03:18
...Între timp, duminică seara s-a anunţat că numărul morţilor în incendiu a ajuns la 30. Citeşte şi INCENDIU COLECTIV: Presa străină relatează în continuare despre tragedia de la Bucureşti loading… ...
02 nov 15:12
...transformat într-un carnagiu: tineri morţi, arşi de vii, cadavre greu de identificat, părinţi disperaţi, durere, doliu Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H