Incendiu cu final tragic în Dolj! Doi copii şi o femeie de 52 de ani au fost arşi de vii

O casă din Dolj a luat foc în noaptea de marţi spre miercuri! Doi copii, în vârstă de 3 şi 7 ani, au fost arşi de vii. Şi o femeie de 52 de ani, care avea grijă de micuţi, şi-a pierdut viaţa în urma incendiului din Băileşti.

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 05:50
Incendiu cu final tragic în Dolj! Doi copii şi o femeie de 52 de ani au fost arşi de vii

Update. Copiii locuiau cu tatăl, mama acestora murise în urmă cu câţiva ani. Bărbatul nu plătise curentul, iar seara făcuse o improvizaţie cu un cablu electric.

Incidentul tragic s-a petrecut miercuri, 23 septembrie, în jurul orei 3,30. Seara, tatăl copiilor, care consumase mult alcool, s-a gândit să rezolve problema curentului pe care nu-l plătise. A tras un cablu de la un vecin, a făcut o improvizaţie, apoi a mers în cameră şi s-a culcat. Cei doi copii şi femeia care-i îngrijea au rămas în camera alăturată. În jurul orei 3,30, Mirel Sărdaru s-a trezit, iar în momentul în care a deschis uşa, a observat că apartamentul a luat foc.

A ieşit afară şi a început să strige: „Hai, bă, ieşiţi afară!”. Când vecinii l-au întrebat unde sunt copiii, acesta le-a spus că sunt în casă, dar lui îi este frică să intre. „Nu pot să mă duc în cameră, bă, nu vedeţi că e foc?”, a spus bărbatul mahmur. Vecinii au sunat la 112 şi în câteva minute pompierii au ajuns la faţa locului.

Focul a pornit de la folosirea incorectă a instalaţiei de căldură, într-un bloc din oraș. Mai multe persoane au fost evacuate.

Ce spun reprezentanţii ISU

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj a fost anunțat printr-un apel 112, la ora 3.44, cu privire la producerea unui incendiu într-un apartament dintr-un bloc de locuințe din municipiul Băilești, strada General Ghenescu.

Potrivit primelor informaţii oferite de reprezentanţii ISU Dolj, la locul intervenției au fost trimise imediat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță de la subunitatea de pompieri din localitate, precum și alte două ambulanțe de la serviciul județean de ambulanță, acțiunile de intervenție fiind coordonate de către comandantul subunității de pompieri din municipiul Băilești.

Ajunși la fața locului, pompierii au observat că incendiul se manifesta generalizat la un apartament situat la etajul al doilea al unui bloc de locuințe cu patru etaje.

„Un număr de șase locatari deja se auto-evacuaseră din bloc, echipajele de intervenție procedând în primă instanță la căutarea și salvarea celorlalți locatari, pompierii evacuând în afara imobilului alte 10 persoane (7 adulți și 3 copii). Dintre acestea, trei persoane (un adult și doi copii) care au fost găsite în apartamentul incendiat, în stare de inconștiență, din cauza intoxicației cu fum, au necesitat efectuarea imediată a manevrelor de resuscitare. Din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de echipajele de prim ajutor medical de urgență, cele trei persoane nu au supraviețuit”, au transmis cei de la ISU Dolj.

Incendiul a fost stins de pompieri si nu au fost afectate și alte apartamente din imobil.

Cauza incendiului este utilizarea instalației electrice aferentă clădirii de locuit în mod necorespunzător (conductori electrici improvizați), au mai spus cei de la ISU.