Incendiu cumplit la o biserică din Egipt. Peste 41 de persoane moarte și alte zeci rănite. Printre victime ar fi și mulți copii

Zeci de persoane și-au pierdut viața într-un incendiu care a izbucnit în interiorul unei biserici din Egipt.

14 aug. 2022, 15:35

Cel puțin 41 de persoane au murit, iar alte 45 au fost rănite într-un incendiu care a izbucnit, duminică, în interiorul unei biserici din orașul egiptean Giza.

Cinci mii de credincioși se aflau în biserica Abu Sifin, din cartierul Imbaba, pentru o liturghie, atunci când început incendiul electric, conform Reuters.

Inițial au fost raportate 35 de decese, însă cu fiecare oră ce trece numărul lor crește. Potrivit autorităților, bilanțul ar depăși 41 de persoane care și-au pierdut viața.

Potrivit primelor informații, multe dintre victimele decedate ar fi copii fiindcă în interiorul bisericii există și o creșă. Și preotul paroh ar fi murit în cumplitul incendiu.

Se crede că un generator care a explodat a provocat incendiul.

„Am ordonat tuturor agențiilor și instituțiilor de stat relevante să ia imediat toate măsurile necesare pentru a face față acestui incident și a efectelor sale și pentru a oferi tot ajutorul de care au nevoie răniții. Condoleanțe sincere familiilor victimelor nevinovate care s-au mutat la cel de sus” a scris pe Facebook președintele egiptean, El-Sisi.

Oamenii legii au spus că o investigație inițială arată că un posibil scurtcircuit electric ar fi fost principala cauză a incendiului. Focul a izbucnit în timp ce slujba era în desfășurare duminică dimineață.

Citește și Incendiu violent în Thassos, o insulă plină de turişti români. Autorităţile elene au dispus evacuarea persoanelor din zonăCitește și Incendiu la metroul din Capitală. Angajaţii şi călătorii au fost evacuaţi de urgenţă