Incendiu fabrica de ţiţei din Prahova. Muncitorii care au suferit arsuri grave, transferaţi la spitalele din străinătate

Incendiu de la fabrica de ţiţei din Prahova. Cei doi muncitori care au suferit arsuri grave urmează să fie transferaţi la Spitalul Militar "Reine Astrid" din Belgia, respectv AKH din Viena.

02 mart. 2021, 10:11
Incendiu fabrica de ţiţei din Prahova. Muncitorii care au suferit arsuri grave, transferaţi la spitalele din străinătate
Incendiu de la fabrica de ţiţei din Prahova. Unul dintre bărbaţii arşi, transferat în Belgia

Incendiu de la fabrica de ţiţei din Prahova. UPDATE:

Cei doi pacienţi răniţi sunt transferaţi, marţi, în străinătate cu ajutorul unei aeronave aflate în dotarea Ministerului Apărării.

Aeronava a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, precizează DSU pe pagina de Facebook.

„Urmare a incendiului din data de 1 martie 2021, din comuna Colceag, judeţul Prahova, manifestat într-o hală în care funcţiona o staţie de prelucrare produse petroliere, au rezultat două victime care au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. În urma evaluării de specialitate, cei doi bărbaţi prezintă arsuri pe 60 – 70% din suprafaţa corporală. Astfel, în urma realizării rapoartelor comisiilor de evaluare ale medicilor curanţi din unitatea spitalicească unde cei doi bărbaţi, victime ale incendiului, au fost internaţi, s-a decis transferul acestora în străinătate.

Odată primite solicitările de transfer ale pacienţilor, personalul DSU din cadrul Serviciului de Monitorizare şi Coordonare Urgenţe Medicale, cu ajutorul ataşaţilor Ministerului Afacerilor Interne, au identificat locurile disponibile şi au realizat documentaţia necesară realizării misiunii de transfer către unităţile spitaliceşti din străinătate, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acestora. Cei doi pacienţi vor fi transferaţi, în cursul acestei zile, cu ajutorul unei aeronave aflate în dotarea Ministerului Apărării Naţionale, către unităţi spitaliceşti din Belgia (Spitalul Militar Regina Astrid), respectiv Viena (AKH).

Pe întreg parcursul misiunii de transfer, pacienţii vor fi asistaţi de o echipă medicală din cadrul UPU – SMURD Bucureşti Floreasca. Aeronava a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian din Otopeni”, arată sursa citată.

Conform DSU, în prezent se derulează şi o altă misiune de transfer al unui pacient care prezintă arsuri.

Un elicopter SMURD, aflat în dotarea IGAv, execută o misiune de transport al unei paciente pe ruta Bistriţa Năsăud – Târgu Mureş pentru a fi mai apoi preluată de o altă aeronavă a MApN şi transportată la Graz.

Pe întreg parcursul misiunii de transfer, pacienta va fi asistată de o echipă din cadrul UPU – SMURD Floreasca.

UPDATE: Ministerul Sănătății a fost informat, cu privire la situația pacienților cu arsuri suferite în incendiul din data de 1 martie a.c. din localitatea Inotești, județul Prahova, că s-a obținut acceptul spitalului AKH Viena pentru transferul celui de-al doilea pacient la această unitate.

Transferul se va face imediat ce va fi posibil și este realizat, conform legii, de către DSU – MAI.

Potrivit Ministerului Sănătăţii (MS), unul dintre cei doi bărbaţi arşi în urma incendiului din localitatea Inoteşti urmează să fie transferat la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia, iar pentru cel de-al doilea pacient se aşteaptă un răspuns şi de la AKH Viena.

Incendiu de la fabrica de ţiţei din Prahova. Cei doi muncitori arşi, transferaţi în străinătate

„Conducerea Ministerului Sănătăţii a fost informată în această dimineaţă de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU) din cadrul Ministerului Sănătăţii că au fost primite rapoartele medicale ale celor doi pacienţi cu arsuri, suferite în incendiul din localitatea Inoteşti, judeţul Prahova. Rapoartele au fost transmise de către Spitalul Judeţean Ploieşti, completate de comisia de specialitate constituită la nivelul spitalului în baza Ordinului Ministrului Sănătăţii 2063/2020 în vederea transferului în străinătate. (…) Documentele au fost transmise şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne în vederea identificării unor locuri în centre de mari arşi din Europa şi a efectuării unor transferuri, conform OMS 2063/2020. Conform ultimelor informaţii primite de la COSU, pentru unul dintre pacienţii arşi, DSU a obţinut accept pentru transfer de la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia. Se aşteaptă un răspuns şi de la AKH Viena pentru al doilea pacient”, precizează sursa citată.

Citeşte şi Incendiu puternic la o societate comercială din Ploiești! Două persoane au suferit arsuri de gradul 3 și 4

Potrivit MS, conform informaţiilor transmise, pacientul de 59 de ani are arsuri de grad IIA, IIB şi III pe 60% din suprafaţa corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri de gradul IIA, IIB şi III pe 70% din suprafaţa corporală. Ambii au arsuri ale căilor aeriene superioare.

Cei doi bărbaţi sunt intubaţi, starea lor fiind una gravă, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, Violeta Tănase. Potrivit acesteia, bărbaţii au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale pentru curăţarea plăgilor, iar în prezent se află în secţia de Terapie Intensivă, relatează Agerpres.

Luni seară, un incendiu violent a izbucnit la o firmă care fabrică produse din ţiţei aflată în comuna Colceag, satul Inoteşti, Prahova, doi bărbaţi fiind răniţi.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, la sosirea echipajelor de pompieri, focul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 700 mp, cuprinzând întreaga hală, trei autoturisme şi un autotren.

Citeşte şi Lucian Bode despre incendiul de la Constanţa: „Scara era defectă de doi ani”