Incendiu de proporții în sectorul 5 al Capitalei. Un bloc a fost mistuit de flăcări. Mai mulţi locatari, intoxicaţi cu monoxid de carbon

Un bloc cu 10 etaje din sectorul 5 al Capitalei a luat foc în seara zilei de sâmbătă, 14 mai. Toţi locatarii au fost evacuaţi, mai multe persoane fiind intoxicate cu monoxid de carbon.

15 mai 2022, 00:15

UPDATE ora 00.12

: Viceprimarul sectorului 5, Mircea Nicolaidis, a declarat, la Digi24, că blocul este placat în zona balcoanelor și a bucătăriilor cu fibră de sticlă, un material extrem de inflamabil, acesta fiind motivul propagării rapide a flăcărilor de la etajul 2, unde a izbucnit incendiul, până la etajul 10.

UPDATE ora 00.05: Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut primele declarații, la Digi24, în legătură cu incendiul din Ferentari. „Cauza nu o cunoaștem încă. Pompierii au rămas acolo pentru evaluarea pagubelor și ca să asiste oamenii care au fost evacuați, să vadă dacă se pot întoarce în locuințe sau se caută alte soluții pentru ei. Colegii sunt în bloc, dar durează evaluarea. Vor mai sta acolo câteva ore. Important este că nu avem victime, persoanele transportate la spital sunt în afara oricărui pericol”, a spus Arafat.

UPDATE ora 23.18: Incendiul a fost lichidat, anunță ISU București. În total, 12 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care două au fost transportate la spital.

UPDATE 22.55: Pana la acest moment, 112 persoane s-au autoevacuat, 11 persoane au fost evacuate de către forţele de intervenţie, dintre care o persoană supraponderală şi două imobilizate. Opt locatari au avut nevoie de asistenţă medicală. Şapte dintre ei au primit îngrijiri medicale în ambulanţele sosite la faţa locului, o singură persoană a fost transportată la spital.

Incendiu de proporții în sectorul 5 al Capitalei. Blocul de 10 etaje este situat în cartierul Ferentari. Peste 10 autospeciale cu apă și spumă intervin la fața locului, transmite România TV.

De asemenea, autospeciale SMURD au ajuns în zonă și se fac căutări pentru a se identifica dacă există oameni blocați în interior. S-a solicitat și sprijinul Jandarmeriei Române.

Potrivit primelor informaţii, cinci persoane ar avea nevoie de îngrijiri medicale, cadrele medicale acordându-le aceste îngrijiri în ambulanţele aflate la faţa locului. Până în acest moment, nu se ştie dacă au fost intoxicate sau au suferit atacuri de panică.

Citeste si Şoferul unui BMW a rămas blocat în apele Bistriţei, după ce a vrut să traverseze râul cu maşina VIDEO

Viceprimarul de la sectorul 5, Mircea Nicolaidis, dă asigurări că niciun locatar dintre cei evacuaţi nu va rămâne sub cerul liber.

Focul este stins acum, nu mai arde cu flacără, nu se ştie de unde a pornit, sunt mai multe variante, de la parterul blocului unde se afla un coafor sau de la etajul 2. Blocul nu are niciun fel de probleme. Astăzi vom face un comandament pentru situaţii de urgenţă şi vom decide, nimeni nu va rămâne în stradă în această noapte, vom găsi variante pentru a-i adăposti. Aerul este respirabil la faţa locului, nu mai sunt degajări de fum„, a declarat viceprimarul Nicolaidis pentru România TV.

Citeste si Răsturnare de situație în cazul leului din Târgoviște. Urme suspecte, descoperite în apropierea locului în care ar fi fost văzut de localnici