Răsturnare de situație în cazul leului din Târgoviște. Urme suspecte, descoperite în apropierea locului în care ar fi fost văzut de localnici

După ce autoritățile au spus că a fost o alarmă falsă pentru că oamenii au văzut de fapt un câine au ieșit la iveală imagini cu autoritățile care au găsit urma unui leu. Localnicii cred că la mijloc a fost vorba despre o mușamalizare.

14 mai 2022, 10:03
Răsturnare de situație în cazul leului din Târgoviște. Urme suspecte, descoperite în apropierea locului în care ar fi fost văzut de localnici

Răsturnare de situție în cazul leului din Târgoviște. După ce s-a anunţat că animalul văzut de oameni ar fi fost un câine, iată că o urmă descoperită în noroi în timpul căutărilor de către medicul veterinar Cosmin Mateescu ar putea confirma prezenta unui animal sălbatic în zona Priseaca. Urma suspectă a fost descoperită la câteva sute de metri de locul în care un localnic a anunţat prezenţa unui animal sălbatic, posibil leu.

Medicul a comparat diferite tipare și este sigur că urma nu aparține unui câine. Este foarte posibil că aceasta să fie urma unui leu, asemănările cu tiparul fiind foarte mari, potrivit gazetadambovitei.ro.

Cazl nu a fost deocamdată elucidat, iar autorităţile au decis ca un echipaj de jandarmi să rămână în zonă pentru supraveghere.

Un localnic a anunţat la 112 că a văzut un leu în zona Priseaca din Târgovişte. A fost emis un mesaj RO-ALERT la ora 10.52 privind prezenţa leului, iar locuitorii au fost sfătuiţi să stea în case. Un al doilea mesaj a fost emis la ora 11.34 şi anunţa prezenţa leului în zona Romlux. Ambele zone unde s-a semnalat prezenţa leului sunt la ieşirea din Târgovişte.

Citeşte şi: Dani Mocanu, un nou videoclip controversat după ce a fost anchetat în dosarul maltratării unui leu: „Nu a fost sedat sau dresat”

Spre seară căutările au fost oprite, iar autorităţile au precizat că ar fi fost vorba despre un maidanez auriu.

În județul Dâmbovița, există doar două autorizații private pentru deținerea de animale sălbatice, la Picior de Munte și Potlogi.