Incendiu de proporţii în Suceava. Două hale ale unei societăţi de prelucrare a lemnului au fost cuprinse de flăcări

Două hale de producție ale unei unități de prelucrare a lemnului din Frasin au ars, vineri, într-un incendiu izbucnit din cauza unor cabluri electrice defecte, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

RomaniaTV.net
28 iul. 2017, 11:26
Incendiu de proporţii în Suceava. Două hale ale unei societăţi de prelucrare a lemnului au fost cuprinse de flăcări

El a spus că la stingerea și lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului, sprijiniți colegi de la subunitățile din Câmpulung Moldovenesc, Suceava, Fălticeni și Solca, dar și angajați ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Stulpicani, acționând cu opt autospeciale de stingere, două autocamioane cu motopompe remorcabile și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la hala de gatere, existând pericolul de propagare la construcțiile învecinate și la un depozit de bușteni.

Au ars hala de gatere pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați și hala de prelucrare cherestea pe 240 de metri pătrați, s-au degradat aproximativ 30 de metri cubi de cherestea, zece metri cubi de bușteni, trei gatere, o mașină de cepuit, două circulare, 15 motoare electrice, șase motofierăstraie și altele.

Potrivit ISU Suceava, cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de cabluri electrice defecte sau neizolate corespunzător.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat hala banzic, depozitul de bușteni și alte construcții ale societății.

Citeşte şi Accident urmat de incendiu în Suceava. O maşină a ars ca o torţă