Incendiu de proporţii într-o pădure de pin din Mehedinţi

Incendii de proporţii în Mehedinţi. De două zile, pădurea arde în continuu, iar pompierilor le este imposibil să stingă focul. Ca să nu pună în pericol vieţile pompierilor, au suspendat peste noapte intervenţia, dar au reluat-o duminică dimineaţă. Până acum, opt hectare de pădure şi vegetaţie uscată s-au făcut scrum.

RomaniaTV.net
04 dec. 2011, 06:50
Incendiu de proporţii într-o pădure de pin din Mehedinţi

Incendiul a izbucnit într-o pădure de pin de lângă satul Runcşor. Din cauza vegetaţiei uscate flăcările s-au extins foarte repede şi nu au mai putut fi controlate. Două hectare de pin au ars precum o torţă, fără ca pompierii să poată interveni în vreun fel. Când focul s-a mai potolit, pompierii au încercat să facă o barieră în calea flăcărilor.

Zeci de oameni au acţionat ore în şir ca să salveze ce se mai putea din pădure.

„Este o suprafaţă foarte mare, a intrat şi în coronament, avem peste 40 de oameni care acţionează”, a declarat căpitanul Gărzii de Intervenţie Orşova, Cătălin Bălănescu.

Din cauza unei pâcle groase de ceaţă şi fum, intervenţia a devenit extrem de greoaie. Viaţa pompierilor a fost pusă în pericol, iar echipele de intervenţie s-au retras până în zori. În acest weekend, în apropierea aceluiaşi sat, alte două incendii de vegetaţie au izbucnit şi au făcut prăpăd dpe 20 de hectare.