Incendiu de proporţii într-o zonă protejată din Delta Dunării. Focul s-a extins până în apropierea localităţii Crişan

Un incendiu de vegetație a izbucnit, sâmbătă, într-o zonă protejată a Deltei Dunării. Flăcările s-au extins rapid într-o zonă greu accesibilă din apropierea localității Crișan. UPDATE: Situația în zona Crișan este sub control.

16 apr. 2022, 19:56
Incendiu de proporţii într-o zonă protejată din Delta Dunării. Focul s-a extins până în apropierea localităţii Crişan

Incendiu în Delta Dunării. Cu toate acestea, nu există pericolul ca focul să se extindă la casele localnicilor din Crişa. La faţa locului au intervenit 9 subofițeri cu 2 ambarcațiuni, două motopompe, pompieri şi voluntari, a transmis ISU Tulcea.

Salvatorii Pichetului de Pompieri Crișan din cadrul Inspectoratului de Urgentă Delta al județului Tulcea intervin pentru limitarea exitinderii unui incediu de vegetatie uscată și stuf in apropierea localității Crisan. Aceștia sunt sprijiniți de un echipaj din cadrul Serviciului voluntar pentru situații de urgentă si acționează in principal pentru limitarea propagării focului către localitate și localizarea și stingerea acestuia. Intervenția este una dificilă din cauza zonei greu accesibile„, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea.