Incendiu de proporţii la chiliile Mănăstirii Roşiori. Călugări evacuaţi, fumul observat de la 30 de km distanţă

Un incendiu a izbucnit, duminică dimineaţa, la chiliile Mănăstirii Roşiori, judeţul Suceava, arderea manifestându-se la aproape întreg acoperişul chiliilor. Personalul mănăstirii s-a autoevacuat şi nu au fost  anunţate victime.

24 iun. 2018, 05:22
Incendiu de proporţii la chiliile Mănăstirii Roşiori. Călugări evacuaţi, fumul observat de la 30 de km distanţă

Un incendiu de proporții a fost la o mănăstire din Suceava. Călugării au fost evacuați, iar pompierii au intervenit cu 11 autospeciale pentru a lichida flăcările uriașe. Fumul se vede de la zeci de kilometri distanță.

„În această dimineaţă, în jurul orei 06.30, a fost anunţat un incendiu la chiliile mănăstirii Sf. Mina din Roşiori. La sosirea echipajelor de intervenţie, arderea se manifesta generalizat la corpul comun format din parter, etaj şi mansardă. Până în acest moment nu au fost înregistrate victime sau persoane surprinse in interiorul construcţiei”, potrivit ISU Suceava.

Personalul mănăstirii s-a autoevacuat.

Reprezentanţii ISU au menţionat că incendiul a fost lichidat. Intervenţia a fost deosebit de dificilă, din cauza suprafeţei mari a construcţiei, a necesităţii de lucru la înălţime şi a fumului dens degajat din procesul de ardere.