Incendiu de proporţii la un club din centrul Sibiului

Un club din centrul Sibiului a fost distrus, sâmbătă, într-un incendiu care a izbucnit în interiorul clubului şi s-a extins la acoperiş şi la un restaurant din apropiere, pompierii intervenind încă pentru stingerea flăcărilor, existând, între altele, ipoteza ca focul să fi fost pus intenţionat.

RomaniaTV.net
03 dec. 2011, 08:09
Incendiu de proporţii la un club din centrul Sibiului

Pompierii au început, sâmbătă, să înlăture acoperişul clubului din centrul municipiului Sibiu care a fost cuprins de un incendiu, temperatura din interior fiind prea mare pentru a mai putea interveni, şi au mai fost chemate cinci autospeciale cu apă şi spumă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu (ISU), Silviu Albişor, la ora transmiterii acestei ştiri, pompierii lucrează la înlăturarea acoperişului clubului din centrul municipiului Sibiu care a fost cuprins de flăcări sâmbătă dimineaţa.

„Se intervine încă pentru lichidarea incendiului. Nu mai sunt flăcări, dar focul arde mocnit. S-a intervenit din interior, iar acum se intervine din exteriorul clădirii, pentru decopertarea acoperişului”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Silviu Albişor.

Potrivit acestuia, alte cinci autospeciale de lucru cu apă şi spumă au fost chemate în ajutor pentru lichidarea incendiului, fiind vorba despre patru maşini ale ISU şi o maşină de la o societate comercială din oraş.

Surse oficiale au declarat corespondentului MEDIAFAX că, la un moment dat, temperatura din interiorul clădirii a fost prea mare, iar pompierii au fost scoşi afară, continuându-se intervenţia din exterior pentru lichidarea incendiului.

Potrivit lui Silviu Albişor, varianta incendierii intenţionate este luată în calcul, mai ales că managerul clubului a declarat că a găsit sticle cu benzină în interior şi uşile clubului distruse.

„Am ajuns în situaţia asta după şase ani de funcţionare. Lumea a venit, s-a simţit bine aici. Nu ştiu de ce se întâmplă lucruri din astea. Nu e prima tentativă de incendiere. Acum au reuşit. Am mai avut acum doi ani probleme de genul ăsta. Tot timpul am fost şicanaţi. S-au găsit ceva recipiente cu benzină, uşile rupte de la club. Există probe”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Adrian Barbu, managerul clubului.

Potrivit acestuia, clubul s-a închis vineri noapte, în jurul orei 1.30, şi nu s-a observat că ar exista probleme, însă sâmbătă dimineaţă vecinii au sunat la pompieri când au văzut flăcări.

Clubul este situat în centrul oraşului Sibiu, într-o zonă în care există atât locuinţe, cât şi spaţii comerciale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sibiu, Silviu Albişor, incendiul a pornit în interiorul clubului şi s-a extins apoi la acoperiş. Ulterior, s-a extins şi la un restaurant din apropiere.

El spunea că, iniţial, pentru stingerea incendiului interveneau trei autospeciale ale ISU Sibiu.