Incendiu de proporții la un restaurant din Pitești! Zeci de angajați au fost evacuați din clădirea care a fost mistuită de flăcări| VIDEO

Un incendiu de proporții a izbucnit duminică seară la un restaurant din Pitești, în care se aflau peste 50 de persoane. Focul a izbucnit din mansardă și s-a extins și la primul etaj al clădirii, unde se afla terasa. 12 echipaje de pompieri au intervenit la fața locului.

05 feb. 2024, 08:54
Incendiu de proporții la un restaurant din Pitești! Zeci de angajați au fost evacuați din clădirea care a fost mistuită de flăcări| VIDEO
Incendiu de proporții la un restaurant din Pitești!

Incendiu de proporții la un restaurant din Pitești! Incendiu devastator la Pitești. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a anunțat că din clădirea restaurantului au fost evacuați aproximativ 50 de oameni, majoritatea clienți, dar și opt angajați.

Citește și Incendiul de la Ferma Dacilor. Soții pe care patronul Cornel Dinicu îi suspecta că ar fi dat foc complexului au ajuns la testul poligraf

Incendiu de proporții la un restaurant din Pitești!

„Din primele informaţii, nu sunt persoane rănite. Persoanele din interior au fost evacuate. Incendiul se manifestă în zona acoperişului clădirii.

La faţa locului au intervenit pompierii de la detaşamentele din Piteşti şi Bradu cu cinci autospeciale de stingere, o autospecială de lucru şi salvare la înălţime, o autospecială de descarcerare şi două ambulanţe SMURD de prim ajutor calificat”, au transmis reprezentanţii ISU Argeş.

Potrivit presei locale, restaurantul care a luat foc se numește Conti și este situat pe strada Teilor.

Pompierii spun că focul a pornit din mansarda clădirii și s-ar fi extins și la primul etaj, unde se află terasa clădirii.

„Incendiul s-a manifestat la acoperișul și terasa clădirii, pe o suprafață de aproximativ 200 mp. În urma incidentului au fost afectate și bunurile din interiorul terasei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este de natură electrică, de la efectul termic al curentului electric produs la nivelul unui conductor de electricitate”, au transmis reprezentanții ISU Argeș.

Soții pe care patronul Cornel Dinicu îi suspecta că ar fi dat foc Fermei Dacilor au ajuns la testul poligraf

Doi foști angajați de la Ferma Dacilor au ajuns la testul poligraf. Alina și Cătălin susțin că sunt nevinovați, după ce patronul pensiunii, Cornel Dinicu, i-a acuzat că au dat foc.

Patronul pensiunii Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, a fost arestat în urma tragediei, imediat după ce s-a aflat că unitatea de cazare funcționa fără mai multe avize, inclusiv cel de construcție. De curând, bărbatul a fost plasat în arest la domiciliu. Dinicu continuă, totuși, investigațiile și pe cont propriu, dat fiind faptul că a susținut, în nenumărate rânduri, faptul că este nevinovat. Ba mai mult, este aproape sigur că focul a fost pus de o ”mână criminală”, iar pe lista lui de suspecți s-ar afla și doi foști angajați, pe care i-ar fi dat afară fix înainte de tragedie.

Este vorba despre Alina și Cătălin care au lucrat la Ferma Dacilor înainte de tragicul incident care a transformat pensiunea în ruine și a dus la moartea a opt persoane. Cei doi soți au mers la testul poligraf, potrivit wowbiz.ro.

„Nu, de ce să îmi fie frică? Noi nu suntem vinovați. A ieșit foarte bun (n.r. rezultatul la testul cu detectorul de minciuni). Nu am mințit la absolut nimic, am spus doar adevărul. Amândoi l-am făcut. Dacă eram suspecți, eram deja și arestați. După cum am aflat că este totul bine”, a declarat fosta angajată de la Ferma Dacilor, la Acces Direct.

„Dacă noi eram suspecții nu mai veneam înapoi în zonă să lucrăm aici(…) El (n.r. Cătălin) a lucrat la București, la fibră optică, nicidecum la camere de supraveghere. Nu știu, dacă nu am văzut, de ce să zic o minciună dacă nu am văzut?”, a mai spus angajata lui Cornel Dinicu pentru sursa citată.

Citește și Avion prăbuşit peste case, sunt mulţi morţi şi răniţi, incendiu devastator VIDEO